Boström hakee hyviä asemia Tasmaniasta

Vuoden vaihtuminen vie samalla myös maailman huippusuunnistajat uuteen kauteen, sillä suunnistuksen maailmancup alkaa perjantaina Australian Tasmaniassa, jossa runsaan viikon aikana kilpaillaan kolme osakilpailua.

Suomesta Tasmaniassa kilpailee pieni neljän miehen iskuryhmä, johon kuuluvat Mårten Boström, Tero Föhr, Olli-Pekka Koistinen sekä Olli-Markus Taivainen. Ainoana naisena kisaan syksyllä nimetty Marika Teini joutuu jättämään kisat väliin rasitusmurtuman takia.

Kaksi kesää sitten Vuokatissa sprintin maailmanmestaruuden voittanut Boström odottaa cupin avauskisoja innolla vaihtelevan syksyn jälkeen. Boström on toipunut hyvin syksyisestä lapaluun murtumastaan, joka aiheutti parin viikon juoksu- ja neljän viikon suunnistustauon.

– Murtuma ei ole enää muutamaan viikkoon vaikuttanut treeneihin. Suuntasin pian sen jälkeen aurinkoisemmalle leveyspiirille D-vitamiininsaannin turvaamiseksi. Tein Keniassa kartaa villieläinten rauhoitusalueesta aikaisemmista tutkimusprojekteistani tutulla seudulla Taitavuorten kupeessa, kertoo Boström syksystään.

Ennen Tasmanian reissua Boström ehti käväistä Suomessa juhlimassa ennenaikaista joulua perheensä parissa.

Boström voitti lokakuussa Suomen mestaruuden erikoispitkällä matkalla. Se ja Lidingöloppetin hyvä kulku vahvistivat päätöksen panostaa alkavalla kaudella maailmancupin kokonaiskilpailuun, koska menestyspotentiaalia on aiempia kausia enemmän myös muilta matkoilta kuin sprintistä.

– Suunnistustuntuma katosi hiukan lapaluun murtuman aiheuttaman pakkolevon takia, mutta en usko vahvan fysiikan kadonneen näin lyhyessä ajassa. Tähtään Tasmaniassa ehjiin suorituksiin, jotta seuraaviin kiertueisiin pääsisi hyvistä asemista, linjaa Boström Tasmanian tavoitteet.

Mårten Boström on toipunut lapaluun murtumasta kisakuntoon ja aloittaa kilpailukautensa perjantaina Tasmaniassa.
Mårten Boström on toipunut lapaluun murtumasta kisakuntoon ja aloittaa kilpailukautensa perjantaina Tasmaniassa.

Maailmancup aloitetaan Tasmaniassa perjantaina sprintin karsinnalla ja lauantaina sprintin finaalilla. Torstaina 8.1. juostaan keskimatkan osakilpailu ja lauantaina 10.1. pitkän matkan kisa, joissa maaston erityispiirteet koettelevat maailman huippujen taitoja.

– Sprintti ei eroa kovin paljon eurooppalaisesta suunnistuksesta, kun kisa juostaan puisto- ja yliopistoalueilla. Sen sijaan keski- ja pitkän matkan kisojen eukalyptusmetsissä on yllättävämpiä kohteita, sillä graniittikivialueet saattavat olla erittäin pienipiirteisiä, Boström ennakoi.

Kisajärjestäjien sivut.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail