Rastitreffien jälkitunnelmissa

Rastitreffit ovat jälleen tältä vuodelta ohi – on hetkeksi pysähdytty kausien taitteeseen ja muisteltu taakse jäänyttä suunnistusvuotta riemuineen ja pettymyksineen.  Nyt voi hetken hengähtää kaamoksen hämärässä ja kääntää sitten katseensa kohti uutta suunnistusvuotta – hiihtosuunnistuskausi on jo (toivottavasti) aivan ovella.  Menneestä kaudesta voi ottaa mukaansa hyvät ja iloa tuottaneet  hetket ja  mahdolliset pettymykset voi kääntää uusiksi haasteiksi ja tavoitteiksi.

Rastitreffeillä  pohdimme porukalla, mitä voisimme tulevaisuudessa tehdä toisin?  Millä lailla voisimme kehittää neljää suunnistusmuotoamme yhä koukuttavammiksi?  Mistä löytyisi aivan uusia harrastajia, miten tavoittaisimme edes muutaman niistäkin, jotka eivät uskalla astua asfaltoiduilta kävelyteiltä pienen ojan yli metsään? Vai pitäisikö meidän suunnistuskärpäsen puremien yhä  enenevissä määrin  siirtyä metsistä toreille ja ostoskeskuksiin?

Jo parin tunnin  mietinnällä  keksimme yhtä ja toista… ja haastankin nyt kaikki suunnistusseurat mukaan tähän ideointiin ja pohdintaan!  Miten saisimme houkuteltua suunnistuksen pariin lisää väkeä, lisää rahaa, lisää intoa, lisää luovaa hulluutta… ja enkä jonkin verran myös lisää pilkettä silmäkulmaan.

Alustajana toiminut Anssi Tuulenmäki  kehotteli  meitä ajattelemaan uudella tavalla… ja ainakin tuntui siltä, että Rastitreffeillä paikalla ollut väki saikin uusia ideoita.  Nyt tämä ideoinnin into ja inspiraatio pitäisi vain saada jatkumaan ja leviämään joka seuraan, seuran johtokuntaan, talousvaliokuntaan, kilpailuryhmään ja ravintolatoimikuntaan…  Olisiko mahdollista, että ensi vuonna tekisimme jotain toisin kuin ennen?  Ei muuta kuin porukalla pohtimaan ja kokeilemaan…

Ensi vuoden aikana Suunnistusliitossa tulee laadittavaksi  uusi suunnistuksen strategia vuodesta 2016 eteenpäin… ehkäpä vuoteen 2020 saakka, jolloinvaltakunnallisen linjauksen mukaan Suomessa elää maailman liikkuvin urheilukansa…  Tavoite on niin kova, että meidän suunnistajienkin on kyllä tehtävä kaikkemme tai ainakin oma osamme, että tuo tavoite olisi mahdollista saavuttaa!

Uuden strategian laadinta aloitetaan Suunnistusliiton hallituksessa heti vuoden 2015 alkupuolella, jotta voimme maaliskuussa haastaa valtuuston jäsenet kevätkokouksen yhteydessä mukaan keskusteluun.  Lisäksi toivomme, että myös  seuraväki osallistuu keskusteluun ja tuo ajatuksiaan ja ehdotuksiaan  suunnistuksen tulevaisuuden suunnitteluun.   Kaikki ideat ja avaukset ovat tervetulleita:  nykäiskää hallituksen jäseniä  ja toimiston väkeä hihasta tai lähettäkää sähköpostia…  Jään jännityksellä odottamaan, mitä kaikkea saamme yhdessä kehiteltyä!

Käyttäkäämme siis kaamosajan pitkät illat hyödyksemme – sytytetään tuli takkaan tai kynttilään, keitetään kuppi teetä tai lämmitetään glögiä… ja  mietitään yksin tai yhdessä, mitä kaikkea uutta ja  ihmeellistä suunnistuksen ympärillä voidaan ollenkaan tehdäkään…

Hyvää loppuvuotta ja vähitellen jo joulun odotustakin toivottaen

Kirre Palmi
Kirre Palmi

Kirre Palmi
Suunnistusliiton puheenjohtaja

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail