Osmo Niemelä on kuollut

Suuri suunnistus- ja urheilupersoona Osmo Niemelä kuoli lokakuun 7. päivänä. Hän oli kuollessaan 88-vuotias. Niemelällä oli keskeinen rooli suomalaisen suunnistuksen kehittäjänä ja eteenpäin viejänä. Hän toimi vuosina 1970-83 Suomen Suunnistusliiton puheenjohtajana ja vuodesta 1995 liiton ensimmäisenä ja ainoana kunniapuheenjohtajana.

Niemelä oli koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hänet tunnettiin maanmittausalan ja kartoituksen asiantuntijana. Hän toimi myös Suomessa vuonna 1966 järjestettyjen suunnistuksen ensimmäisten MM-kilpailujen ratamestarina.

Suunnistus oli lähinnä Osmo Niemelän urheilusydäntä, mutta hän toimi ansiokkaasti myös muiden lajien ja järjestöjen tehtävissä 1940-luvun lopulta lähtien. Tästä pitkäjänteisestä työstä tunnustuksena Opetusministeriö myönsi hänelle vuonna 1990 liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin, joka kerrallaan voi olla vain 12 suomalaisella urheiluvaikuttajalla.

Osmo Niemelän siunaus on toimitettu lähiomaisten läsnäollessa.