SM-sprintissä yllätysvoittajat

Hollolan keskustassa lauantaina kilpailtu suunnistuksen SM-sprintti päättyi Sari Anttosen ja Jesse Laukkarisen kultajuhliin. Molemmat ottivat ensimmäisen aikuisten SM-kultansa hieman yllättäen.

– Voitto oli kyllä aika yllätys ja se, että voitto tuli sprintissä, ihmetteli naisten SM-kultamitalisti Sari Anttonen.

Hän kukisti Sofia Haajasen vain yhden sekunnin erolla kuten sprinttiin sopiikin. Mestari arvioi maltin olleen vaativalla radalla valttia.

– Koko ajan piti tietää, mistä menee ennen kuin lähti toteuttamaan reitinvalintoja. Koko ajan piti katsoa ja pysähdellä paljon, kertasi Anttonen kisaansa.

Hän lähti kisaan tavoitteenaan kärkikymmenikkö, mikä kuvastaa voiton yllätyksellisyyttä. Toki Anttosen hyvä syysvire oli näytillä jo kahden viikon takaisella SM-pitkällä, josta heltisi hopeaa.
Kärkikaksikon takana Maija Sianoja otti SM-pronssia ja Julia Björkstrand putosi niukasti neljänneksi.

Miesten kisan nopeimman ajan juoksi Paimion Rastia edustava ranskalainen Frederic Tranchand, joka ei kuitenkaan päässyt pokkaamaan SM-kultaa. Tsekin ja Kalevan Rastin Jan Prochazka jäi piikkipaikasta kymmenen sekuntia. Nopein suomalainen oli kuitenkin Rajamäen Rykmentin Jesse Laukkarinen, jolle SM-kulta oli ensimmäinen mitali miesten sarjassa. Olli-Pekka Koistinen otti SM-hopeaa sekunnin ja Otto Simosas SM-pronssia kahdeksan sekuntia hitaampana.

Laukkarisen mukaan voiton avaimet olivat yksinkertaiset.

– Nöyrästi ja rennolla asenteella toteutuksiin ja hereillä alusta asti, Laukkarinen tiivisti.

Hän sanoi pyrkineensä nopeisiin reitinvalintoihin haastavalla radalla.

– Luotin omaan silmääni ja valitsin ne reitinvalinnat, jotka näyttivät lyhimmiltä, Laukkarinen tunnusti.

SM-sprintin menestyksestä kilpaili Hollolan keskustassa lauantaina ennätysmäärä suunnistajia. Mukana oli lähes 2000 kilpailijaa nuorten sarjoista aina veteraaneihin asti.

Kilpailun tulossivu (huom: U-merkityt eivät mukana virallisissa SM-tuloksissa)