Kinni ja Lakanen pitkän mestareiksi

Suunta Jyväskylä tarjosi R1:n SM-pitkillä reitinvalintapainotteiset radat mäkien ja kivien hallitsemassa maastossa. Suomenmestaruuksiin pääsarjoissa juoksivat Vaajakosken Terän Jani Lakanen ja Tampereen Pyrinnön Saila Kinni.

Miesten radan nopeimmin kiersi kilpailun ulkopuolella venäläinen Valentin Novikov. Hiidenkiertäjien suunnistajan takana kisa SM-kullasta kävi kuitenkin kovana, sillä Lakasen ero SM-hopeaa ottaneeseen Kalevan Rastin Jere Pajuseen oli vain kahdeksan sekuntia.

– Harmittaahan tämä SM-kullan häviäminen näin pienellä erolla, sillä ihan viimeisillä väleillä kiersin turhaan polun kautta. Noin pieni ero olisi tosin ollut käännettävissä melkein missä vain näin pitkällä radalla, Pajunen harmitteli.

Yhdeksännen pitkän matkan mestaruutensa napannut Lakanen antoi itselleen kiitettävän arvosanan, tosin sen alarajoille hän suorituksensa analysoi.

– Pari minuuttia olisi ollut otettavissa pois, mutta se on ihan hyvä suoritus tällaisella radalla. Mukava nousukunto löytynyt näin syksyyn, Lakanen kertoi maalissa.

Myös naisissa nähtiin taistelupari, kun Sari Anttonen ja Saila Kinni paukuttelivat samoja väliaikoja erossa muista yli puolet kisasta. Ratkaisu tapahtui lopulta Kinnin eduksi,  kun Anttonen teki virheen raskaan nousun jälkeen.

– Kasirastille oli aikamoinen vuorikiipeily, ja sitten seuraavalle rastille tein väsyneenä koukun. Muuten oli hyvä suoritus, Anttonen analysoi.

Ensimmäisen mestaruutensa aikusissa napannut Kinni oli tyytyväinen päiväänsä.

– Pitkillä en ole tainnut olla aikaisemmin edes mitaleilla. Pidin radasta, ja mukava kuntokin on löytynyt näin kesän jälkeen, Kinni iloitsi.

Tulokset