Hakalalle ja Jussi Laurilalle SM-kultaa

Kortesjärven Järvi-Veikkoja edustava Eeva-Liisa Hakala varmisti itselleen pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkan kultamitalin 25 sekuntia ennen Jalasjärven Jalaksen Susanna Laurilaa. Pronssia lähes 2 minuuttia Hakalan jälkeen otti OK Botnian Antonia Haga.

– Mukavasti meni ja kyllä tästä tuli perempi mieli kuin MM-kilpailuista. Mitään isompia virheitä ei tullut, pieniä hidasteluja vain. Loppumatkasta Antonia Haga sai minut kiinni ja spurttasi pururadalla ohi. Siitä tuli lisävauhtia menoon, Hakala kertoi kaksi minuuttia häntä ennen matkaan lähteneen pronssimitalistin tuomasta lisäbuustista.

Miehissä keskimatkan SM-kultaa otti Jalasjärven Jalasta edustava Jussi Laurila. Lähes kotimaastoissaan kisaillut mies kertoi MM-kilpailujen jälkeisen työrupeaman toimineen hyvänä nollauksena SM-kilpailuihin. Lisävauhtia matkaan toi sekoilu ennen lähtöä. Laurila huomasi 8 minuuttia ennen omaa starttiaan olevansa vielä kilometrien päässä lähdöstä ja aivan vaiheessa.

– Kolmen kilometrin matka lähtöön toimi hyvänä verryttelynä. Aivan täysiä en polkenut, mutta montaa sekunttia ei jäänyt aikaa lähdössä. Ykkäsvälin otin todella tarkasti ja yritin tarkoituksella rauhoittaa menoa, Laurila kertoo hätäilyn tuomasta taktiikasta.

Tyytyväinen Laurila on tietenkin SM-kultaansa.

– Taktisesti osasin hidastella siellä missä piti ja ajoin kovaa siellä missä pääsi. Käyriä luin tarkkaa ja yritin ajaa mahdollisimman vähän pistepolkuja ja pururataa, Laurila avasi kultaa tuonutta taktiikkaansa.

Hopeaa 18,2 kilometrin keskimatkalla otti Mäntsälän Urheilijoiden Juho Saarinen. Eroa kultamitaliin jäi 2,26. Pronssia nappasi Kokkolan Suunnistajien Samuli Saarela 17 sekuntia Saarisen jälkeen.

Tulokset: www.rastikurikka.net