Tranchand ja Haajanen Huippuliigan voittoon

Espoon Nuuksiossa takaa-ajona käyty Huippuiigan finaali päätyi naisissa SK Pohjantähden Sofia Haajasen ja miehissä Paimion Rastin Frédéric Tranchandin ylivoimaiseen voittoon. Ensimmäisenä lähteneiden voittajien takana muista mitalisijoista käytiin kiivasta taistelua.

Haajanen kevyillä jaloilla voittoon

SK Pohjantähden Sofia Haajanen lähti maastoon 1.35 ennen takana lähteneitä. Maalissa varman suorituksen tehneen naisen ero seuraaviin oli kasvanut jo 2.43. Haajanen olikin tyytyväinen suoritukseensa, vaikka myönsikin jännittäneensä kilpailua kovasti.

– Suunnistus sujui kohtalaisen hyvin eikä isompia virheitä tullut. Olin latautunut kisaan hyvin ja olen tosi tyytyväinen, että rata oli koko matkalta täyttä suunnistusta, Haajanen hehkutti.

Huippuliigassa toiseksi sijoittui Tampereen Pyrinnön Saila Kinni ja kolmanneksi 10 sekuntia Kinnin jälkeen Hiidenkiertäjien Jenny Patana.

– Tein alkumatkasta virheen ja siinä olikin sitten iso letka kasassa. Yritin olla koko matkan aktiivinen ja lopun juostavassa alamäessä ja tiukassa ylämäessä pääsin vihdoin karkuun, Kinni pohdiskeli rataa.

Myös kolmanneksi sijoittunut Patana oli tyytyväinen sijoitukseensa.

– Olen ollut viisi päivää kipeänä ennen kisoja ja nyt vasta kroppa alkanut tuntua paremmalta. Tällaiset viestin kaltaiset kilpailut, jossa on paljon porukkaa, saavat minut syttymään, nainen pohdiskeli hyvää suoritustaan.

Tranchand jälleen voittoon

Paimion Rastia edustava Frédéric Tranchand teki miehissä tasaisen varman suorituksen ja nousi toisen kerran peräkkäin Huippuliigan voittoon. Nykyisin Suomessa asusteleva ranskalainen lähti maastoon 1.40 ennen Angelniemen Ankkrin Tuomo Mäkelää ja saapui maaliin 1.44. ennen Angelniemen Ankkurin miestä, tosin Mäkelän sijaan Mikko Siréniä.

– Rata oli minulle haastava. Tarkkana sai olla eikä suoritus ollut suunnistuksellisesti puhdas, pientä virhettä hermostuksissaan tehnyt Tranchand kertoili maalissa.

Kilpailu voittajan jälkeisistä sijoista oli todella tiukka ja ratkesi vasta loppukirikamppailussa kun kuusi miestä saapuivat maaliin 10 sekuntin sisällä. Parhaiten takaa tulevasta joukkiosta onnistui siis sijalta 10, lähes 7 minuuttia takaa-ajoasemasta noussut Sirén. Nuorukainen oli todella tyytyväinen kilpailun kolmanneksi nopeimpaan suoritukseen.

– Suunnistus sujui hyvin ja pidin Jani Lakasen ja Fredric Portinin kanssa hyvää vauhtia. Homma oli kyllä hallussa koko matkan, tiukalla loppukirillä muut taakse jättänyt Sirén pohti maalissa.

Kolmentena maaliin, muutama sekunti Sireniä perässä saapui OK Orientin Otto Simosas. Simosasilla jäi vain kaksi sekuntia eroa myös takana tulleeseen Angelniemen Ankkurin Tuomo Mäkelään.

– Tiesin, että takaa tullaan lujaa. Toiseksi viimeiselle rastille tein hyvän reitinvalinnan ja nousin hyviin loppukiri asemiin, Orientin mies kertoo.

Huippuliigan finaali, Espoo

Naiset
1) Sofia Haajanen SK Pohjantähti 48.44, 2) Saila Kinni Tampereen Pyrintö 51.27, 3) Jenny Patana Hiidenkiertäjät 51.37, 4) Martina Joensuu SK Pohjantähti 52.53, 5) Saara Norrgrann Paimion Rasti 53.03, 6) Marika Teini SK Pohjantähti 53.03

Miehet
1) Frédéric Tranchand Tranchand Paimion Rasti 52.27, 2) Mikko Sirén Angelniemen Ankkuri 54.31, 3) Otto Simosas OK Orient 54.33, 4) Tuomo Mäkelä Ankelniemen Ankkuri 54.35, 5) Fredric Portin Paimion Rasti 54.37, 6) Jani Lakanen Vaajakosken Terä 54.39, 7) Vili Niemi Rajamäen Rykmentti 54.41

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail