Suomella hopeapäivä MM-viestissä

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat päättyivät Puolan Bialystokissa viestiin ja Suomen hopeapäivään. Suomi otti sekä miesten että naisten viestissä hopeaa ja päälle vielä naiset ottivat nuorten MM-viestissä pronssia. Miesten viestin voitti Viro, naisten Venäjä ja nuorissa mestaruuksia juhlivat naisissa Tsekki ja miehissä Venäjä.

Suomi kuului ennakkosuosikeihin sekä miesten että naisten viestissä, mutta hieman yllättäen miehissä Suomen mitalista vastasi 2-joukkue kokoonpanolla Tuomo Lahtinen, Samuli Saarela ja Juuso Jutila. Heistä ainoastaan Saarelalla on tilillään MM-mitaleita ennen viestihopeaa. Naisten mitalikolmikko oli Eeva-Liisa Hakala, Susanna Laurila ja Marika Hara. Heistä viestimitali oli Hakalalle ensimmäinen.

Suomen miesten avaaja Tuomo Lahtinen myönsi, että mitali tuli hieman puskasta, mutta ei täytenä yllätyksenä kuitenkaan.

– Suomella on niin kova taso, että siinä mielessä tämä ei ollut niin iso yllätys. Lataus viestiin oli kova, kun tiesimme, että 2-joukkuekin on hyvä. Loppuun asti sai kuitenkin jännittää, huokaisi avausosuudelta kolmantena aivan kärjen tuntumassa vaihtanut Lahtinen.

Kakkososuudella kokenut Samuli Saarela siirsi Suomen kärkipaikalle, ja vaihtoi Viron kanssa lähes yhtä aikaa.

– Mitali maistuu aina, mutta varsinkin nyt, kun oli vähän vaikeampi kisaviikko, Saarela tunnusti.

Ankkuriosuudella Juuso Jutila ajoi alkumatkan Viron Tönis Ermin kanssa, mutta tämä karkasi yhdellä hajontavälillä.

– Hyvin sain tsempattua. Viestissä saan aina 120 prosenttia irti. Kisa meni yli odotusten, hehkutti hopea-ankkuri maalissa.

Naisten viestissä Eeva-Liisa Hakalan aloitusosuus ei sujunut suunnitellusti, mutta Hakalan virheiden jälkeen Susanna Laurila ja Marika Hara kuroivat muiden etumatkaa kiinni hopealle asti.

– Täytyy olla hopeaankin tyytyväinen. Vähän jäi harmittamaan, kun lähdin väärään mäkeen ensimmäisen lenkin jälkeen, mutta voittoon olisi vaadittu täydellinen suoritus, Hara arvioi.

Hara oli radan loppuvaiheessa näkötuntumassa Venäjän ankkuriin Svetlana Poverinaan, mutta eroa jäi maalissa parikymmentä sekuntia.

Nuorten MM-viestissä Suomen naiset ottivat pronssia joukkueella Essi Hakala, Henna Saarinen ja Ruska Saarela. Miehissä Suomen nuorten kakkosjoukkue ajoi neljänneksi kokoonpanolla Elmeri Toivanen, Sauli Pietikäinen ja Miska Tervala.

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat, Puola Bialystok
Viesti
Naiset: 1) RUS 2.15.09 (Tatana Repina, Olga Vinogradova, Svetlana Poverina), 2) FIN 2.15.28 (Eeva-Liisa Hakala, Susanna Laurila, Marika Hara), 3) cZE 2.17.45 (Nadezda Skacelova, Martina Tichovska, Renata Paulickova), 4) DEN 2.20.58, 5) AUT 2.24.04, 6) FRA 2.24.07.
Miehet: 1) EST 2.20.04 (Taaniel Tooming,Lauri Malsroos, Tönis Erm), 2) FIN 2.21.51 (Tuomo Lahtinen, Samuli Saarela, Juuso Jutila), 3) FRA 2.22.22 (Baptiste Fuchs, Clement Souvray, Cedric Beill), 4) LTU 2.25.48, 5) CZE 2.26.11, 6) RUS 2.26.22.

Pyöräsuunnistuksen nuorten MM-kisat, Puola Bialystok
Viesti
Naiset: 1) CZE 1.55.27 (Katerina Novakova), 2) LTU 2.01.20 (Algirda Zaliauskaite) 3) FIN 2.06.22 (Essi Hakala, Henna Saarinen, Ruska Saarela), 4) SWE 2.06.3, 5) FRA 2.13.47, 6) RUS 2.20.4.
Miehet: 1) RUS 2.06.03 (Vatseslav Tsernih, Pavel Lihanov, Vladislav Kiselev), 2) FRA 2.06.57 (Thibaud Guelennoc, Florian Pinsard, Yoann Courtois), 3) LTU 2.12.02 (Aidas Zigileus, Danius Kalvaitis, Vytenis Miliunas), 4) FIN 2.13.35 (Elmeri Toivanen, Sauli Pietikäinen, Miska Tervala), 5) SWE 2.19.54, 6) POL 2.22.33s, FIN 1 hylättiin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail