Kymäläinen kuudes opiskelijoiden MM-sprintissä

Kaksi suomalaista ylsi keskiviikon tapaan kymmenen parhaan joukkoon opiskelijoiden suunnistuksen MM-kilpailuissa Olomoucissa. Tällä kertaa oli miesten vuoro onnistua, sillä Severi Kymäläinen sijoittui sprintin kuudenneksi ja Otto Simosas kahdeksanneksi. Palkintokorokkeen miehittivät maailman ehdottomaan eliittiin kuuluvat suunnistajat. Sveitsiläiset Martin Hubmann ja Matthias Kyburz kellottivat kymmenysosan tarkkuudella saman ajan jakaen voiton keskenään ja pronssin otti pitkän matkan mestaruuden jo vienyt Ranskan Frederic Tranchand vain kolme sekuntia edellisiä hitaampana. Kymäläinen jäi kärjestä 34 ja Simosas 40 sekuntia. Mikko Huhtisen sijoitus oli 21:s.

Naisten kilpailussa Miia Niittynen oli suomalaisista parhaana viidestoista. Mitalikolmikko oli miesten kilpailua yllättävämpi, sillä ylivoimaisen voiton vieneen Ruotsin Karolin Ohlssonin jälkeen toiseksi sijoittui Valko-Venäjän Anastasia Denisova ja kolmanneksi sveitsiläinen Elena Roos, joka jätti ennakkosuosikeihin lukeutuneet Sveitsin Julia Grossin ja Ruotsin Lina Strandin seuraaville sijoille. Muista suomalaisista Maija Sianoja oli 29:s ja Kirsi Nurmi 40:s.

Tulokset järjestäjien sivuilla.