Norrgrann kuudes opiskelijoiden MM-kisoissa

Opiskelijoiden suunnistuksen MM-kilpailut Tsekin Olomoucissa jatkuivat tänään pitkillä matkoilla. Suomalaisista parhaiten onnistui Paimion Rastin Saara Norrgrann, joka sijoittui kuudenneksi. Suomalaisnaisten hyvää panosta täydensi Sari Nurmela kymmenennellä sijallaan. Marjo Liikanen oli kahdeskymmenes ja Kirsi Nurmi 23:s. Ylivoimaisen voiton vei Norjan Gøril Rønning Sund, joka oli kuukausi sitten käydyissä Italian MM-kilpailuissa vastaavalla matkalla viides. Seurakseen palkintokorokkeelle hän sai Sveitsin Bettina Aebin ja emäntämaan Jana Knapován.

– Yritin tehdä sellaisen varman suunnistuksen ja onnistuin siinä. Juoksu ei tuntunut tänään mitenkään terävältä, mutta ehjään suoritukseen ja sijoitukseen olen tyytyväinen, Novia-ammattikorkeakoulusta design-alan ammattilaiseksi vuodenvaihteessa valmistunut Norrgrann kertoi maalissa.

Paimion Rastin urheilijoille päivä oli mainio, sillä miesten kilpailussa kultaa otti suomalaisseuraa edustava ranskalainen Frederic Tranchand. Muut mitalit menivät sveitsiläiseen Kyburzin suunnistusperheeseen: Matthiakselle hopeaa ja Andreakselle pronssia. Suomalaisista paras oli Otto Simosas, joka sijoittui 21:ksi. Ilman lopun reitinvalintavirhettä Simosas olisi kamppaillut paikasta kymmenen kärjessä. Einari Heinaron sijoitus oli 27:s, Toni Saaren 34:s ja Mikko Huhtisen 47:s.

Tulokset