Thierry Gueorgiou uusi pitkän matkan mestaruutensa

Suomalaisilla oli suuret odotukset MM-pitkälle lähtiessä. Lopputulemana sateisessa Lavaronessa juostusta parituntisesta parhaaksi sijoitukseksi jäi Pasi Ikosen 18. sija. Eroa voittajaan Ranskan Thierry Gueorgiouhun jäi 10.35.

– Kaksi 1,5 minuutin virhettä tuli, jotka painoivat loppumatkan. En jaksanut enää tsempata ja loppu oli muutenkin heikko, pettynyt Ikonen totesi maalissa.

Ikonen sai neljä minuuttia edelle lähteneen joukkuetoverinsa Mikko Sirénin kiinni 8. rastilla, jossa tämä teki isoa virhettä. Loppulenkillä hyvissä voimissa maaliin saapunut Sirén jätti Ikosen taakseen.

– Liikaa tuli koukkua. Noin iso virhe harmittaa, sillä jaksoin hyvin loppuun asti. Suunnistaa pitäisi paremmin, MM-ensikertalainen harmitteli.

Kolmas suomalaismies Jani Lakanen saapui maaliin 41:nä noin 20 minuuttia voittajaa hitaampana. Lakanen jäi jo alkumatkalla pitkän välin reitinvalinnallaan, mutta se ei hänen mukaansa ratkaissut päivän kisaa.

– Aineenvaihdunta ei vaan lähtenyt käyntiin. Tilanne oli vähän sama kuin 2005 Japanissa, Lakanen pohdiskeli suoritustaan.

Kilpailun voitti Ranskan Thierry Gueorgiou, joka otti nyt nimiinsä kolmannen pitkän matkan maailmanmestaruuden. Hän voitti myös vuosi sitten Vuokatissa.

– Pari pientä virhettä tuli. Oli helppo lähteä kilpailuun, sillä en vienyt paikkaa keltään. Kyllä mitali tuntuu hyvältä. Ehkä ihmiset alkavat nyt kutsua minua muuksikin kuin keskimatkan juoksijaksi, Gueorgiou nauratti toimittajia.

Toisen hopeansa näissä kilpailussa otti jo sprintissä toiseksi jäänyt Sveitsin Daniel Hubmann 1.27 ranskalaista hitaampana. Pronssille juoksi Norjan Olav Lundanes 57 sekuntia Hubmannin jälkeen.