Nuorten MM-kisat Bulgariassa käyntiin huomenna

Suomi aloittaa nuorten MM-mitalien jahtaamisen huomenna Bulgarian Borovestissä, kun kisat avaa Samokovin kaupungin keskustassa kilpailtava sprintti. Nuorten maajoukkueen valmentajan Markus Lindeqvistin mukaan kilpailuihin valmistautuminen on sujunut erinomaisesti.

– Maastotyyppeihin on tutustuttu kahdella valmistavalla leirillä Bulgariassa. Tänä vuonna joukkue valittiin myös hyvissä ajoin kesäkuun alussa, joten aikaa harjoittelulle ja kilpailuihin valmistautumiselle on ollut hyvin, Lindeqvist kertoo.

Kilpailuista on tulossa monipuoliset. Kaikki kilpailumaastot ovat toisistaan poikkeavia. Sprintissä on luvassa tasaista kaupunkialuetta, joten luvassa on vauhdikas kisa. Metsämatkoilla taas sekä taito ja fyysisyys korostuvat, kun luvassa on niin mäkeä, rinnesuunnistusta, pienipiirteisyyttä kuin tyhjiä rastipisteitäkin.

– Uskon, että maastot sopivat meille hyvin. Meillä on tällä hetkellä joukkue, jossa sekä taitoa että fysiikkaa riittää.

Joukkue on nostattanut yhteishenkeä mm. yhteisillä leireillä, ja Lindeqvist näkeekin mielentilan olevan yksi ratkaiseva tekijä menestyksen hakemisessa.

– Oikean asenteen löytäminen on tärkeää. Yritämme saada joukkueeseen rennon, rohkean ja itseensä luottavan asenteen. Uskomme, että sellaisella mentaliteetilla tulosta tulee.

Niemi toisiin nuorten MM-kisoihinsa tekemään omaa suoritusta

Aleksi Niemi on yksi joukkueen mitalitoivoista. Viime vuodelta taskussa on jo sprintin 10. sija, ja tällä kaudella menestystä on tullut jopa aikuisten sarjasta, kun mc-näyttökisassa Tampereella tuli voitto. Myös metsämatka kulkevat, siitä osoituksena Kuusamon FIN5-rastiviikon ykkössija H20-sarjasta parin viikon takaa.

– Hyvin on sujunut valmistautuminen MM-kisoihin. Odotan itseltäni ihan omia perussuorituksia. Katsotaan, mihin se riittää, Niemi kertoo ennakkoajatuksiaan kisoista.

Nuorten MM-kisasivut

Bulgarian nuorten MM-kilpailujen ohjelma:

TI 22.7. Sprintti

KE 23.7. Pitkä matka

PE 25.7. Keskimatka karsinta

LA 26.7. Keskimatka finaali

SU 27.7. Viestit

Suomen joukkue nuorten MM-kilpailuihin Bulgarian Borovetsiin:

Tytöt: Jannina Gustafsson SK Uusi, Anna Haataja Ounasvaaran Hiihtoseura, Noora Koskinen Hiisirasti, Emmi Jokela Suunta Sepot, Pihla Otsamo Helsingin Suunnistajat, Henna Skog KooVee.

Pojat: Topias Ahola Navi, Miika Kirmula Angelniemen Ankkuri, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Topi Raitanen Helsingin Suunnistajat, Arttu Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat.