Mc-pyöräsuunnistuskierros päättyi laajaan suomalaismenestykseen

Ruotsin Kristianstadissa ajettu pyöräsuunnistuksen maailmancupin kiertue sai suomalaisittain huikaisevan päätöksen, kun pitkän matkan kisassa kuuden parhaan joukkoon sijoittui yhteensä seitsemän urheilijaa. Kirkkaiten sinivalkoista väriä edustivat Susanna Laurila toisella ja Pekka Niemi kolmannella sijallaan.
Naisten kisan voittoon ajoi jälleen Iso-Britannian Emily Benham, joka keräsi Laurilaan eroa lähes puolentoista tunnin kisassa 48 sekuntia. Vaikka Laurila ei tehnyt isompia virheitä, olisi voittoonkin ollut mahdollisuuksia.
– Loppupuolen pitkällä reitinvalintavälillä olin jäänyt sen minuutin, Laurila totesi.
Kärkikaksikko erottui muusta joukosta yli kolmen minuutin päähän, mutta muista suomalaisnaisista Marika Hara oli neljäs ja Ingrid Stengård sekä Eeva Liisa Hakala jakoivat viidenen sijan.
Miehissäkin voidaan asettaa pienoinen ennakkosuosikin viitta tulevia MM-kisoja ajatellen Venäjän Anton Foliforoville, joka ajoi viikonlopun toiseen voittoonsa lähes kahden minuutin erolla ennen Tšekin Jan Svobodaa. Kolmanneksi jäänyt Pekka Niemi ei tehnyt suurempia virheitä, mutta kolari Suomen Ingrid Stengårdin kanssa vei hieman aikaa.
– Ei siinä onneksi mitään kummempaa sattunut. Etujarrua ei sen jälkeen pystynyt enää käyttämään, mutta ei se vauhtia hidastanut. Hyvin jaksoi luukuttaa, Niemi kertoi.
Voittajan takana sijoista käytiin kovaa kamppailua. Toisesta sijasta Niemi jäi neljä sekuntia, neljänneksi tullut Juho Saarinen 11 sekuntia ja kuudes Jussi Laurila vajaan minuutin.
Lienee sanomattakin selvää, että pyöräsuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jukka Niemi oli hyvin tyytyväinen päivän tulokseen. Reilun kuukauden päästä Puolassa kisattavia MM-kisoja ajatellen päivä antoi hyvän kuvan.
– Erinomainen päivä oli, kuten saattoi odottaakin, sillä pitkä matka sopii fyysisille urheilijoillemme parhaiten. Joukkuevalinnat MM-kisoihin on suurelta osin aika selvillä näin hyvän kansainvälisen menestyksen myötä, Niemi myhäili.
Viimeisiä näyttöjä MM-kisoja varten annetaan ensi viikolla pyöräsuunnistuksen SM-kisoissa Suomusjärvellä. Pyöräsuunnistuksen maailmanmestaruudet ratkotaan Puolan Bialystokissa 24.-31. elokuuta.
Kuuden kärki ja suomalaisten tulokset:
Miehet: 1) Anton Foliforov RUS 1.37.23, 2) Jan Svoboda CZE 1.39.15, 3) Pekka Niemi FIN 1.39.19, 4) Juho Saarinen FIN 1.39.26, 5) Lauri Malsroos EST 1.39.38, 6) Jussi Laurila FIN 1.40.13,…, 17) Tuomo Lahtinen FIN 1.44.23, 26) Juuso Jutila FIN 1.47.47, 54) Kare Kaskinen FIN 1.57.13.
Naiset: 1) Emily Benham GBR 1.24.40, 2) Susanna Laurila FIN 1.25.28, 3) Martina Tichovska CZE 1.28.23, 4) Marika Hara FIN 1.28.48, 5) Eeva-Liisa Hakala FIN 1.29.57, 5) Ingrid Stengård 1.29.57,…, 11) Antonia Haga FIN 1.31.14, 33) Mona Lindroth 1.48.06.