Nuorten MM 2017 Suomeen ja Tampereelle

Suomi on saanut järjestettäväkseen suunnistuksen nuorten MM-kisat vuonna 2017. Kisat järjestää Koovee Tampereella Fin5-suunnistusviikon yhteydessä, joten kisa-areenoilla nähdään tuhansia suunnistajia nuorten huippujen lisäksi. Edellisen kerran suunnistuksen nuorten MM-kisat pidettiin Suomessa vuonna 1992.

– Oli jo aika saada nuorten MM-kisat jälleen Suomeen. Hakemuksemme vahvuutena oli mm. kisojen edullisuus osallistujille: kilpailijoilta ei peritä osallistumismaksuja ja muutenkin hintataso pystytään pitämään kohtuullisena. Uskon, että Koovee tarjoaa erinomaiset kisat ja Fin5-suunnistusviikko takaa siihen rinnalle hyvät yleisökisat ja monituhatpäisen yleisön finaaleihin, Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki luottaa.

Hän painottaa kisojen tärkeyttä myös suomalaiselle suunnistukselle.

– Meillä on muutaman viime vuoden aikana ollut loistava menestys nuorten EM-kisoista ja voimme tarjota nuorille nyt kotikisat. Uskon tämän motivoivan nuoria ja parhaimmillaan se kantaa hedelmää myöhemmin myös aikuisten arvokisoissa, Ilomäki uskoo.

Tampereen kaupunki oli vahvasti mukana nuorten MM-kisojen hakuprosessissa. Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Perttu Pesä kävi esittelemässä hakemusta IOF:n suunnistusryhmälle Italian MM-kisojen yhteydessä pari viikkoa sitten.

– Tampere on valmis ottamaan kisat avosylin vastaan. Fin5-suunnistusviikko ja nuorten MM-kisat tukevat hyvin toisiaan. Kynnys suunnistuksen harrastamiseen on pieni. Kun alueen toimijat ovat korkealla tasolla ja aktiivisia, haluamme tukea toimintaa monin tavoin, Pesä iloitsi myönteistä järjestelypäätöstä.

Hän odottaa nuorten MM-rastien tuovat kaupungille sekä kansallista että kansainvälistä näkyvyyttä.

– Tampere haluaa olla vahva suunnistuskaupunki myös profiililtaan, Pesä muistuttaa.

Koovee on viime vuosina ollut aktiivinen suunnistustapahtumien järjestäjä. Nuorten MM-tapahtuma on ensimmäinen seuran järjestämä kansainvälinen suunnistuksen arvokisa.

– Tampereen kaupunki on ollut alusta alkaen mukana suunnittelussa ja valmisteluissa. Tampere on tottunut isojen tapahtumien järjestäjä. Tampereella on joka vuosi isoja ja merkittäviä urheilutapahtumia. Fin5 ja nuorten MM-kisat ovat sellainen yhdistelmä, joka tuo uutta säpinää Tampereen suunnistuselämään, uskoo Kooveen suunnistusjaoston puheenjohtaja Jukka Westerlund.

Nuorten MM-kisat ja Fin5-suunnistusviikko järjestetään Tampereen lähiseuduilla 9.-16. heinäkuuta 2017. Ensimmäiset suunnistuksen nuorten MM-kisat järjestettiin Ruotsissa 1990. Vuonna 2017 on vuorossa 28:nnet nuorten MM-rastit.