Miesten MM-sprintin karsinnassa yllätyksiä

Miesten MM-sprintin karsinnassa koettiin yllätyksiä kun hallitseva maailmanmestari Mårten Boström jäi finaalin ulkopuolelle. Boström hukkasi ylimääräistä aikaa alussa, kun karttaan avoimeksi merkattu portti oli kiinni. Suomi teki asiasta vastalauseen, mutta kilpailun järjestäjät ja jury hylkäsivät ne. Hylkäys perusteltiin sillä, ettei virhe ollut merkittävä. Boström karsiutui finaalista seitsemällä sekunnilla.

Boström oli heti kisan jälkeen varma järjestäjien virheestä: yksi kartalla avoimeksi merkitty kuja oli suljettu portilla, minkä vuoksi Boström meni väärästä aukosta ja joutui pitkään umpikujaan. Samasta karttavirheestä teki vastalauseen myös Bulgaria.

Boströmin ero finaalipaikkaan oli seitsemän sekuntia. Boströmin erän voitti Ruotsin Jonas Leandersson ja samassa erässä juossut Antti Anttonen oli neljäs. Anttonen jäi Buranon kapeilla kujilla Leanderssonista 16 sekuntia ja saa hyvät lähtöasemat iltapäivän finaalikisaan.

– Tavoitteena oli finaalipaikka perusvarmalla suorituksella. Vähän oli kuitenkin hätäilyä ja pysähtelyä, Anttonen kertasi karsintakisaansa.

Toisen erän voitti Sveitsin Daniel Hubmann, jolle MM-ensikertalainen Severi Kymäläinen jäi 37 sekuntia. Kymäläinen oli eränsä kahdeksas. Miesten kolmannen erän voitti Belgian Yannick Michiels ja Suomen Tuomo Mäkelä oli tässä erässä 13. Hän jäi belgialaiselle 36 sekuntia. Mäkelä oli tyytyväinen finaalipaikkaansa.

– Hyvä, että pääsin jatkoon. En ihan täyttä vielä puristanut. Tämä oli hankalampi kuin etukäteen odotin, talojen välit eivät olleet kovin selkeitä, pohti Mäkelä aamupäivän helteessä.

Tulokset (pdf)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail