Wyder ykkönen, Niemi seitsemäs Imatralla

Sveitsin Judith Wyder oli nopein Imatralla keskiviikkoiltana käydyssä suunnistuksen maailmancupin sprintissä. Wyder voiti myös aamupäivän karsinnan ja oli finaalin ykkönen kahden sekunnin erolla ennen Tanskan Maja Almia.

Suomalaisittain naisten sprintti sujui mainiosti, sillä peräti kolme suomalaisnaista oli kymmenen joukossa. Venla Niemi oli seitsemäs 25 sekuntia Wyderiä hitaampana, Minna Kauppi yhdeksäs ja Marika Teini kymmenes. Kisan tasaisuutta kuvaa se, että kolmannen sijan jakoi trio Julia Gross, Tove Alexandersson ja Helena Jansson.

Imatrankosken alueella käyty finaali oli teknisesti erittäin vaativa. Ratamestari sekoitti kilpailijoiden ennakkomielikuvat lisäaidoin, joita oli käytetty kisa-alueella noin 800 metriä. Aidat hankaloittivat reitinvalintavaihtoehtojen hahmottamista ja moni kilpailija huomasikin tulleensa umpikujaan.

– Todella hyvät hoksottimet sai olla ja koko ajan hereillä, kuvasi Venla Niemi kisan vaativuutta.

Hän onnistui pelastamaan pari aitavirhettään pienillä korjauksilla, ja pitkän miettimisen jälkeen myönsi olevansa suoritukseensa tyytyväinen.

– Niin tyytyväinen kuin tämmöisen radan jälkeen pystyy olemaan, tamperelainen viime vuoden sprintin MM-pronssimitalisti tunnusti.

Minna Kauppi ei innostunut aitalabyrintistä kauden toisessa sprintissään. Se kauden avaussprintti oli aamupäivän karsinta.

– Jonkun aidan olisi varmaan jo voinut poiskin jättää. Melkein kaikki tiet oli aidoilla suljettu ja välillä tuntui, että olen ässälenkillä. Tavallaan tämä oli hieno sprintti, mutta ehkä välillä vähän liian extremeä, Kauppi arvioi maalissa.

Marika Teini nautti hektisestä sprintistä ja antoi mainion MM-näytön valitsijoille. Kymppisija toi myös itseluottamusta kauden päätavoitetta ajatellen.

– Ei Venetsian MM-sprintti ainakaan vaikeampi ole, ennakoi Teini.

Suomen kärkinaisten takana Anna Närhi otti uransa parhaan maailmancup-sijoituksen ollen 20:s. Närhikin jäi kärjelle vain 1.20. Maija Sianoja oli 26:s ja Julia Björkstrand 39:s.

Päävalmentaja Juha Taini oli tyytyväinen naisten kokonaispanokseen.

– Kokonaisuus huomioiden tähän voi olla erittäin tyytyväinen: edellisistä sprinteistä on aikaa, eikä tähän ole enempiä viimeistelty. Koko kevään olen jaksanut tästä jankuttaa: tässä vaiheessa kautta näin hyvät tulokset ja MM-viimeistelyvaihe vasta alkaa. Näyttää lupaavalta, Taini painotti.

Imatran maailmancup-tapahtuma jatkuu torstaina kilpailtavalla sprinttiviestillä.

Tulokset

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail