Wyder ja Leandersson mc-karsinnan nopeimmat

Sveitsin Judith Wyder ja Ruotsin Jonas Leandersson olivat nopeimmat Imatralla aamupäivällä käydyssä suunnistuksen maailmancupin sprintin karsinnassa. Suomalaisista parhaat asemat illan finaaliin saivat Minna Kauppi (karsinnan 3.) ja Tuomo Mäkelä (4.). Suomalaisista finaaliin selvisi viisi miestä ja kuusi naista.

Finaali käytiin Imatran kaupunkialueella ja karsinnan 40 parasta selviytyi finaaliin. Suomalaisista karsiutuivat naisista Tuulia Viberg ja Marttiina Joensuu, jolta puuttui yhden rastin leima. Suomen miehistä tie finaaliin nousi pystyyn Jesse Laukkariselta, Olli-Pekka Koistiselta, Otto Simosasilta ja Aleksi Niemeltä, joiden kaikkien ero finaalirajaan oli kymmenisen sekuntia.

– Harmittaa, että noin monelta suomalaiselta sprinttipäivä loppui jo tähän. Miesten finaalipaikat olivat tiukassa ja vähän tuuriakin olisi tarvittu. Tosin karsiutuneetkin tekivät ihan hyviä suorituksia, muistutti päävalmentaja Juha Taini kisan jälkeen.

Suomen naisista illan finaaliin selviytyivät Kaupin lisäksi Marika Teini (18.), Venla Niemi (21.), Anna Närhi (26.), Maija Sianoja (37.) ja maajoukkueen ensikertalainen Julia Björkstrand (39.). Kauppi puristi karsinnan kolmanneksi 21 sekuntia Wyderiä hitaampana.

– Aamulla oli aika löysä olo, joten puristin tässä ehkä vähän liikaakin. Suunnistus oli kuitenkin helppo pitää hanskassa, kun ei tarvinnut jännittää, Kauppi totesi kisan jälkeen ja kiitteli karsintaradan varrella kilpailijoita kannustanutta yleisöä.

Suomen miehistä illan finaalissa juoksevat Mäkelän lisäksi Mårten Boström (19.), Antti Anttonen (33.), Severi Kymäläinen (35.) ja Vili Niemi (39.). Mäkelä kellotti 13 sekuntia Leanderssonin kärkiaikaa hitaamman loppuajan ja oli tyytyväinen karsintasuoritukseensa.

– Ehkä vähän hitaamminkin olisi voinut mennä. Lähdin tarkoituksella vähän kovempaa, sillä tärkeintä tässä oli varmistaa finaalipaikka, Mäkelä muistutti maalissa.

Hän antoi tunnustusta ratamestari Anssi Juutilaiselle – hiihtosuunnistuksen maailmanmestari oli laatinut helpolle alueelle hyvän karsintaradan.

– Lisäaidoilla oli saatu sopivasti helpolle alueelle vaativuutta. Pitkillä väleillä ehti kuitenkin hyvin lukea karttaa, Mäkelä kertasi.

Maailmancupin finaalit alkavat Imatrankoskella klo 17. Tv-lähetys alkaa Ylen TV1:ssä myös klo 17.

Karsinnan tulokset: miehet, naiset

Järjestäjien sivuilta tulos- ja gps-seurantalinkit.