Venlojen voitto tanskalaisille

Tanskalainen Pan Århus OK otti Kuopio-Jukolassa Venlojen viestin voiton lähes neljän minuutin erolla ennen toiseksi tullutta Tampereen Pyrintöä. Pan Århus voitti Venlojen viestin myös viime vuonna. Pan Århusin voittoisassa nelikossa suunnistivat Emma Klingenberg, Signe Söes, Maja Alm ja Ida Bobach. Koko nelikko on käytännössä Tanskan maajoukkuenaisia, tosin Signe Söes lopetti kevään EM-menestyksen jälkeen kansainvälisen uransa ja keskittyy nyt seuraedustukseen.

Söes nosti kakkososuudella tanskalaiset kärkeen, eikä paalupaikka sen jälkeen joukkueen käsistä irronnut. Takaa-ajajat pysyivät turvallisen etäisyyden päässä.

– Tiesin, että takaa tulee hyviä juoksijoita, joten hoin mielessäni, että pitää olla tarkkana. Pitkälle välille en löytänyt nopeasti varmaa reitinvalintaa, joten päätin mennä melko suoraan, ankkuri Ida Bobach.
Perinteisesti parhaan suomalaisen Venla-joukkueen viittaa pitänyt Tampereen Pyrintö oli jälleen mukana voittokamppailussa kolme osuutta, mutta ankkuriosuudella Saila Kinni sai tyytyä suunnistamaan yksin maaliin asti kakkosena Pan Århusin karatessa omille teilleen.

– Hyvin meni ensimmäinen suurviestin ankkuriosuuteni, kun rauhassa sai suunnistaa lähes koko matkan. Yhdessä kohtaa luin 30-50 metriä väärää väliä, mutta onneksi huomasin tilanteen vastaantulevien edellisten osuuden juoksijoiden myötä, kertoo Kinni ankkuriosuuden tilanteista.

Oululainen SK Pohjantähti oli toisena suomalaisen neljäs, Kalevan Rasti oli seitsemäs ja jätti pummiin viimeisellä osuudella sortunut Paimion Rasti kymmenes. Parhaaseen Venla-sijaansa kautta aikoihin päätynyt Pohjantähden nelikko oli toki tyytyväinen sijaansa, sillä loppusija tuli varsinaisen taistelun kautta.

– Kukaan ei ihan pystynyt huippusuoritukseen, mutta hyvään omaan suoritukseen. Sija kerralla kohti kärkeä. Kyllä tästä jäi ensi vuoteen vielä nälkää, joukkue totesi yhteistuumin maalissa.