Toni Saari mukaan Norjan maailmancupiin

Tulevana viikonloppuna 7.-8.6. käydään Norjan Kongsbergissä suunnistuksen maailmancupin 7 ja 8 osakilpailu. Suomen joukkueeseen tulee vielä viimehetken muutoksia, kun Mårten Boström päätti jättää Norjan osakilpailut väliin ja keskittyä tulevalla viikolla järjestettävään Imatran maailmancupin osakilpailuihin. Boströmiä korvaamaan lähtee Vaajakosken Terän Toni Saari. 22-vuotias Saari on edustanut Suomea aiemmin nuorten arvokilpailuissa, viimeksi vuonna 2011 nuorten MM-kilpailuissa Puolassa.

– Norjan maailmancup on rankka kisarupeama ja Boström päätti Italian näyttökilpailujen jälkeen keskittyä Imatran maailmancupsprinttiin. Saari on tehnyt kevään näyttökilpailuissa, Huippuliigassa ja SM-keskimatkalla, hyviä juoksuja ja halusimme antaa nuorella kaverille mahdollisuuden, päävalmentaja Juha Taini kertoo valinnasta.

Norjassa kilpaillaan lauantaina 7.6. keskimatkalla ja sunnuntaina 8.6. pitkällä matkalla. Norjan maailmancupin kisasivut: http://www.kolweb.no/wc-2014/hjem

Maailmancup jatkuu ensi viikolla Imatralla, jossa kisamatkoina ovat keskiviikkona 11.6.sprintti ja torstaina 12.6. sprinttiviesti.

Suomen joukkue maailmancupiin Norjaan 7.-8.6.2014:

Miehet: Hannu Airila Kalevan Rasti, Aaro Asikainen Kalevan Rasti, Johan Bäckman Malungs OK, Tero Föhr Vehkalahden Veikot, Pasi Ikonen Vaajakosken Terä, Fredric Portin Paimion Rasti, Toni Saari Vaajakosken Terä, Mikko Sirén Angelniemen Ankkuri, Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi.

Naiset: Sari Anttonen Keuruun Kisailijat, Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Henna-Riikka Haikonen Anttolan Urheilijat, Minna Kauppi Asikkalan Raikas, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Riina Kuuselo Tampereen Pyrintö, Venla Niemi Tampereen Pyrintö, Outi Ojanen Kangasala SK, Marika Teini SK Pohjantähti, Tuulia Viberg MS Parma.