Suomi vahvalla orkesterilla MM-rasteille

Suomen joukkue suunnistuksen MM-kisoihin Italiaan nimettiin torstaina Imatran maailmancupin yhteydessä. Päävalmentaja Juha Taini oli tyytyväinen joukkueen kokoonpanoon, sillä valtaosa MM-valituista on antanut vahvoja näyttöjä alkukauden aikana.

– Pääsemme MM-Italiaan vahvalla orkesterilla. Naisten joukkueessa on harvinainen tilanne, että kaikki kuusi valittua naista ovat sijoittuneet alkukauden aikana kansainvälisissä kilpailuissa kymppikärkeen, Taini muistuttaa.

Naisten joukkueessa suunnistavat tuttujen MM-kävijöiden Minna Kaupin, Venla Niemen, Saila Kinnin, Sofia Haajasen ja Marika Teinin lisäksi MM-ensikertalainen Sari Anttonen, joka antoi vahvan näytön viime viikonlopun Norjan maailmancupissa.

Myös miesten osalta tilanne on Tainin mukaan parempi kuin aikoihin. Kahdeksasta miehestä puolella on tältä kaudelta sijoitus maailmancupin kärkikymmeniköstä.

– Joukkue oli tällä kertaa helppo valita, kun porukka on vetänyt hyviä näyttöjä, Taini myönsi.

Miesten MM-joukkueessa nähdään kolme MM-ensikertalaista: Severi Kymäläinen ja Antti Anttonen sprintissä sekä Mikko Sirén pitkällä matkalla ja keskimatkalla. Heidän lisäkseen MM-lipun lunastivat Pasi Ikonen, Jani Lakanen, Olli-Markus Taivainen, Tuomo Mäkelä sekä Mårten Boström, joka hallitsevana sprintin maailmanmestarina tuo Suomelle neljännen starttipaikan Venetsiassa käytävään sprinttiin.

Suomen MM-joukkue Italiassa 4.-13.7.2014
Naiset: Sari Anttonen Keuruun Kisailijat (pitkä matka), Sofia Haajanen SK Pohjantähti (pitkä matka), Minna Kauppi Asikkalan Raikas (sprintti ja keskimatka), Saila Kinni Tampereen Pyrintö (keskimatka ja pitkä matka), Venla Niemi Tampereen Pyrintö (sprintti ja keskimatka), Marika Teini SK Pohjantähti (sprintti).

Miehet: Antti Anttonen Vaajakosken Terä (sprintti), Mårten Boström IFK Lidingö (sprintti), Pasi Ikonen Vaajakosken Terä (keskimatka ja pitkä matka), Severi Kymäläinen Tampereen Pyrintö (sprintti), Jani Lakanen Vaajakosken Terä (pitkä matka), Tuomo Mäkelä Angelniemen Ankkuri (sprintti), Mikko Sirén Angelniemen Ankkuri (keskimatka ja pitkä matka), Olli-Markus Taivainen Pellon Ponsi (keskimatka).
Viestin ja sprinttiviestin joukkueet nimetään myöhemmin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail