Nuorten EM-kisat päättyivät Suomen osalta kolmeen viestimitaliin

Kaikkien aikojen menestyksekkäimmät suunnistuksen nuorten EM-kisat Makedoniassa päättyivät viesteihin, joissa Suomi nappasi kultaa 16-vuotiaissa pojissa ja hopeaa sekä 18-vuotiaissa pojissa että 16-vuotiaissa tytöissä. 16-vuotiaiden poikien kultajoukkueen viestin aloitti Teemu Eerola, joka tuli vaihtoon Tšekin viestinviejän kanssa parin minuutin erolla muihin.

– Porukalla mentiin alussa, ja jotain pieniä virheitä siinä tehtiin. Loppupuolella muut alkoivat jäädä, ja päästiin sitten tšekkiläisen kanssa ottamaan vähän miehestä mittaa, kuvasi Eerola avauosuuden tapahtumia.

Toisen osuuden juosseen Aaro Julkusen viesti lähti hyvin käyntiin, mutta kolmasrasti tuotti vaikeuksia.

– Samaistusvirheen myötä tšekkiläinen pääsi karkaamaan. Piti sitten fysiikalla alkaa paikata, ja sain sitten lopulta kiinni, kertasi Julkunen.

Tšekin lisäksi Sveitsi oli päässyt Julkusen ohi, ja ankkurisouudelle lähdettäessä Suomen Tuomas Heikkilä lähti jahtaamaan puolentoista minuutin erolla lähtenyttä Sveitsin ankkuria yhdessä Tšekin viestinviejän kanssa.

– Ajattelin alussa, että tarkalla suunnistuksella tämä hoidetaan, kun kaikki ovat tehneet virheitä. Vilauksia näin kilpakumppaneista, mutta viimeiselle rastille tullessa en aavistanut muuta kuin että kolmen joukossa ollaan, ankkuri Heikkilä avasi tuntemuksiaan osuudellaan.

16-vuotiaat pojat voittivat lopulta euroopanmestaruuden reilulla kahdella ja puolella minuutilla ennen Sveitsiä.

Hopeamitalit 18-vuotiaissa pojissa nappasi joukkue Topi Raitanen, Topias Ahola sekä Olli Ojanaho ja 16-vuotiaissa tytöissä Anni Haanpää, Amy Nymalm sekä Veera Klemettinen. 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue täydensi Suomen loistavaa viestimenestystä neljännellä sijallaan.

Nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Örn oli hyvin mielissään päivän ja koko Makedonia nuorten EM-kisojen tuloksista.

– Ei osaa edes suorilta heittää, moniko meidän joukkueesta sai nyt mitalin. Kaikkien aikojen paras nuorten EM-kisojen tulos tämä on, Örn hehkutti.

Myös valmennusryhmä onnistui erinomaisesti, sillä Strumican mäkiset maastot ovat kaukana perinteisistä suomalaisista maastoista. Örn totesikin ulkomailta nuorille saadusta kokemuksesta olleen paljon hyötyä kisojen kannalta.

Nuorten EM-kisoissa mukana olleista urheilijoista arvokisaurakkaansa jatkavat Olli Ojanaho, Topias Ahola, Topi Raitanen, Anna Haataja, Noora Koskinen ja Emmi Jokela myös Bulgariassa nuorten MM-kisoissa 21.-27.7

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail