Suomelle kasa mitaleja nuorten EM-pitkiltä

Olli Ojanaho nappasi jälleen tuplamestaruuden nuorten EM-kisoista, kun pitkän matkan voitto tuli reilulla neljän minuutin erolla seuraaviin. Topi Raitanen täydensi palkintopallin sinivalkoista väriä 18-vuotiaiden sarjassa kolmannella sijallaan. Koko Suomen joukkueen kokonaispano oli erittäin kova, kun mitaleille ylsivät myös Anna Haataja (2.) 18-vuotiaissa tytöissä ja Tuomas Heikkilä (3.) 16-vuotiaissa pojissa.

Pitkä matka juostiin äärimmäisen vaativissa ja kuumissa olosuhteissa. Suurten korkeuserojen myötä reitinvalinnat nousivat tärkeään osaan lopputulosten kannalta.

– Kun miettii, miten vieras tällainen maastotyyppi on suomalaisille, voi tämänpäivän saldon olevan huikaisevan hyvä, iloitsi nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Örn.

Virallisia tuloksia Strumicasta ei ole vielä pystytty julkistamaan, mutta paikan päältä saatujen tietojen mukaan myös Anni Haanpää täydensi hyvää suomalaispäivää sijoittumalla kuudenneksi 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Suomi lähtee kovalla itseluottamuksella kohti huomenna EM-kisat päättäviä viestejä. Nuorten maajoukkueen valmennusryhmä teki viestin joukkuevalinnat heti pitkän matkan kilpailun jälkeen. Palkintopallisijoja Suomi lähtee huomenna hakemaan seuraavilla joukkueilla:

P18: Topi Raitanen, Topias Ahola, Olli Ojanaho
T18: Karoliina Ukskoski, Noora Koskinen, Anna Haataja
P16: Teemu Eerola, Aaro Julkunen, Tuomas Heikkilä
T16: Anni Haanpää, Amy Nymalm, Veera Klemettinen

Nuorten EM-viestit kilpaillaan huomenna kello 10 alkaen samoissa maisemissa kuin tänään juostu pitkä matka.