Kauppi ei juokse MM-sprinttiä

Koko kauden jalkavaivoista kärsinyt Minna Kauppi joutuu karsimaan MM-ohjelmaansa. Kaupin akilles on jälleen äitynyt pahemmaksi ja hän on päättänyt jättää MM-sprintin väliin.

– Näillä näkymin juoksen MM-kisoissa vain keskimatkan eli jätän sprintin väliin. Viestin osalta teen päätöksen myöhemmin, kertoi Kauppi maanantaina.

Kauppi kilpaili Imatralla pari viikkoa sitten maailmancupin sprintissä ja sairastui sen jälkeen flunssaan. Sen myötä kipeytyi vuorostaan oikean jalan akilles.

– Kroppa tuntuu reagoivan niin, että flunssassa ärtyi sen jalan akilles, joka oli jo parempi. Imatran kokemuksen pohjalta tämä ratkaisu ei välttämättä ole huono, pohti Kauppi, joka juoksi Imatralla akillekset vahvasti teipattuina.

Yhdeksänkertainen MM-kultamitalisti lataa nyt kaikki paukkunsa MM-keskimatkalle, jonka finaali käydään Lavaronessa viimeisenä henkilökohtaisena matkana perjantaina 11. heinäkuuta. Kauppi ei ole lannistunut jalkavaivojensa alla.

– Ehkä tämä tuntuisi erilaiselta, jos kaikki olisi tähän asti mennyt suunnitellusti. Kokemattomampi urheilija voisi olla ihan hajalla, mutta tämäkin kuuluu tähän kuvioon, Kauppi muistutti.

Kaupin tilalle MM-sprinttiin on nimetty Anna Närhi. Hän on MM-ensikertalainen. Närhi oli Imatralla maailmancupin sprintissä 20:s, mikä on 22-vuotiaan jyväskyläläisen uran paras arvokisasijoitus.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail