Imatran maailmancupissa viimeisiä MM-näyttöjä

Suunnistuksen superviikko pääsee täyteen vauhtiinsa keskiviikkona Imatralla, kun maailmancupin tämän kauden yhdeksäs osakilpailu suunnistetaan keskiviikkona. Imatran maailmancup-tapahtumassa on keskiviikon sprintin lisäksi ohjelmassa torstaina kilpailtava neliosuuksinen sprinttiviesti.

Imatran kilpailut ovat tärkeä osa valmistautumista heinäkuun alussa Italian Trentinossa alkaviin suunnistuksen MM-kisoihin. Maajoukkueen päävalmentaja Juha Tainin mukaan keskiviikkona on jaossa vielä MM-lippuja Italiaan mieliville urheilijoille.

– Tämä on tärkeä kisa, viimeinen kansainvälinen koitos ennen MM-kisoja. Täällä näemme, missä mennään kansainvälisesti muihin maihin verrattuna. Keskiviikon sprintillä on iso merkitys MM-valintoja ajatellen, Taini muistuttaa.

Maailmancupin kokonaiskilpailua ennen Imatraa johtaa Sveitsin Daniel Hubmann ja Ruotsin Tove Alexandersson, jotka molemmat nähdään myös Imatralla.

Torstaina kilpailtava sprinttiviesti ei ole vielä virallisesti maailmancupia, mutta Imatran startti tarjoaa tärkeää kisakokemusta Italian MM-kisojenkin ohjelmassa olevasta kisauutuudesta. Aiemmin tällä kaudella sprinttiviesti on juostu vain Turkin maailmancupin yhteydessä maaliskuussa.

– Turkin sprinttiviestin lisäksi kilpailtiin syksyllä maajoukkueena pari kisaa, joten torstain sprinttiviestistä saadaan taas MM-kisoja ajatellen tärkeää kokemusta, päävalmentaja arvioi.

Sprinttiviesti kilpaillaan neljänä sprinttiosuutena, jossa joukkueessa on mukana kaksi miestä ja kaksi naista. Naisten osuudet on sijoitettu kisan alkuun ja loppuun. MM-kisoissa jokaisella maalla on yksi joukkue, mutta Imatralla jokainen maa voi asettaa kolme joukkuetta sprinttiviestin lähtöviivalle.

Imatran sprintti ja sprinttiviesti televisioidaan Ylellä. Lähetykset nähdään keskiviikkona 11.6. TV 1:ssä kello 17.05–18 ja TV 2:ssä kello 18–19 ja torstaina 12.6. TV 2:ssä kello 15.00–16.30.

Liveseurantaa ja tuloksia

Lisätietoja Imatran maailmancup-tapahtumasta
Suomen joukkue Imatralla
Maailmancupin kokonaispisteet

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail