Kauppi ja Tranchand Huippuliigan ykköset

Minna Kauppi teki hienon paluun kisoihin suunnistuksen Huippuliigan toisessa osakilpailussa Inkoossa. Kauppi voitti naisten keskimatkan kisan 46 sekunnin erolla ennen Saila Kinniä. Outi Ojanen oli kolmantena sekunnin erolla ennen Venla Niemeä.

Inkoon kisa oli jalkavaivojen piinaamalle Kaupille kauden ensimmäinen, joten maajoukkueen ykkösnainen oli syystäkin iloinen.

– Oli kiva kilpailla, vaikka just ja just jaksoin tämän 25 minuutin kisan. Eilen kisaaminen oli vielä kysymysmerkki, kun leivoin ja leivoin osallistumista, kertoi Kauppi maalissa.

Hän oli tyytyväinen pystyttyään hallittuun suoritukseen.

– Rastipisteet piti ottaa tarkasti loppuun asti. Ei tämä ihan perus-Minnaa vielä ollut, kertasi Kauppi kisaansa.

Hän lähtee perjantaina kohti Italiaa, jossa kilpaillaan sunnuntaina ja maanantaina Suomen MM-joukkueen näyttökisat. Kaupilla oli selvät suunnitelmat Italian suhteen.

– Tavoitteena on sieltä saada hyvät suoritukset. Toukokuun alun leiri osoitti, että maasto on siellä vaativaa. Jos nyt saisin paremmin tatsia siihen maastotyyppiin. Tämä kisa antoi oivan annoksen itseluottamusta, Kauppi myönsi.

Miesten Huippuliigan voitto meni jälleen Fredric Tranchandille. Paimion Rastin ranskalainen otti selvän, 56 sekunnin voiton ennen tasa-aikaan päätyneitä Pasi Ikosta ja Timo Sildiä. Myös Huippuliigan avauskisan voittaneen ranskalaisen vauhti sai muut hämmästelemään.

– Jäin käsittämättömän paljon, noin 40 sekuntia kakkosrastille, vaikka ilmeisesti menimme kutakuinkin samaa reittiä. Ei ero kokonaan selity risukasaan juuttumisella. Ei meistä muista ollut tänään Tranchandille vastusta, tunnusti Viron mestaruuden viikonloppuna keskimatkalla voittanut Timo Sild.

Myös Pasi Ikonen oli tyytyväinen kevätvauhtiinsa. Pieni virhe alussa verotti hieman loppuaikaa, mutta muuten meno oli hallittua.

Huippuliigan tulokset, Inkoo

Huippuliigan kokonaispisteet, miehet/naiset