Järjestäjillä ongelmia keskimatkan karsinnassa

Suunnistuksen EM-kisat alkoivat torstaina keskimatkan karsinnalla, mutta tulokset ovat vielä vahvistamattomia. Karsinnan jälkeen tehtiin vastalause, ja parhaillaan järjestäjät tarkistavat, onko rasteja ollut väärissä paikoissa. Karsintakilpailun kohtalo selvinnee illan aikana.

Vahvistamattomien tulosten perusteella Suomen kuudesta naisesta viisi selvitti tiensä maanantaina käytävään finaaliin. Karsinnassa tie nousi pystyyn ainoastaan Marjo Liikaselta, joka oli eränsä ensimmäinen putoaja. Naisista parhaat lähtöpaikat finaaliin hankkivat karsintaerissään viidenneksi sijoittuneet Venla Niemi ja Saila Kinni. Naisten erävoitot ottivat Ruotsin Helena Jansson, Norjan Mari Fasting ja Tanskan Signe Söes.

Miesten kisassa alustavien tulosten perusteella paras suomalainen oli erässään toiseksi suunnistanut Tero Föhr. Hän jäi erävoittajasta Sveitsin Daniel Hubmannista 49 sekuntia. Miehissä muut erävoitot menivät Itävallan Gernot Kerschbaumerille ja Viron Timo Sildille. Suomalaisista alustavien tulosten perusteella finaalin ulkopuolelle jäisivät Mikko Sirén (19.) ja Aaro Asikainen (21.).