EM-tarkkuussuunnistus alkaa sunnuntaina

Portugalissa kilpaillaan myös tarkkuussuunnistuksen EM-kisoissa. EM-ohjelmassa on ensimmäistä kertaa myös aikarastitehtäviin perustuva tempokisa. Normaalikisaan voi osallistua jokaisesta maasta kuusi kilpailijaa ja tempokisaan kahdeksan kilpailijaa.

Suomen joukkueessa kilpailee kymmenen tarkkuussuunnistajaa. Suomen tavoitteena on olla kisojen paras maa.

– Käytännössä se tarkoittaa vähintään kolmea tai neljää mitalia, arvioi tarkkuussuunnistuksen lajipäällikkö Jari Turto, joka kuuluu EM-kisan ennakkosuosikeihin.

Suomen joukkue on valmistautunut EM-tehtäviin kahden viikonlopun treenipäivillä Tampereella ja Espoossa.

Tarkkuussuunnistuksen EM-kisat alkavat sunnuntaina tempokisan karsinnalla. Finaaleista ensin on vuorossa normaalikisa, jonka kahden kisapäivän jälkeen tempon finaali päättää tarkkuussuunnistajien EM-urakan. Kaksi vuotta sitten Suomi sai EM-kisoista joukkuekilpailun pronssia. Vuosi sitten MM-Vuokatissa Suomi oli lajin paras maa neljällä mitalillaan.

Suomen joukkue:
Normaalikilpailu, avoin sarja: Martti Inkinen, Lauri Kontkanen, Pinja Mäkinen, Marko Määttälä, Antti Rusanen, Jari Turto.
Normaalikilpailu, paralympiasarja: Ken Gammelgård, Tuomo Markelin, Kari Pinola, Pekka Seppä.

Tempo: Martti Inkinen, Lauri Kontkanen, Tuomo Markelin, Pinja Mäkinen, Marko Määttälä, Antti Rusanen, Pekka Seppä, Jari Turto.

Tarkkuussuunnistuksen EM-ohjelma
13.4. Tempon karsinta
14.4. Normaalikisan 1. päivä
15.4. Normaalikisan 2. päivä
16.4. Tempon finaali

Järjestäjien sivut