EM-järjestäjiltä jälleen järkyttävä virhe

Suunnistuksen EM-järjestäjät Portugalin Palmelassa saivat jälleen maanantai-iltana pitkän miinuksen jo ennestäänkin epäonnistuneille kisajärjestelyilleen. Tiistaina kilpailtavan EM-pitkän matkan finaalin kartta ratoineen löytyi tovin järjestäjien nettisivuilta maanantaisen EM-keskimatkan kartan linkistä. Normaalisti kartta ja radat pidetään visusti salassa kilpailuun asti.

Kartta levisi nopeasti muun muassa sosiaalisessa mediassa suunnistuskansan nähtäville, ja esimerkiksi Ranskan Thierry Gueorgiou jakoi kisakartan illan aikana Twitter-tilillään. Suomi välitti asiasta tiedon sekä kisajärjestäjille että Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) edustajille. Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki kävi iltamyöhään asti neuvotteluja tilanteesta järjestäjien kanssa.

– Suomi vaati joko tiistain kisan perumista kokonaan tai sen juoksemista iltapäivällä uusilla radoilla. Muuta vaihtoehtoa ei ole, Ilomäki kertoi kabinettikeskustelustaan.

Päätöksen kisan kohtalosta tekee EM-kisojen kansainvälinen valvoja, sveitsiläinen André W. Schöpfer.

– Asialla on luonnollisesti kiire, sillä finaalin pitäisi alkaa aamulla paikallista aikaa klo 9. Sitä ennen järjestäjien pitää tehdä päätös, tavoittaa kaikki joukkueet, laatia radat ja viedä rastit paikoilleen, Ilomäki listaa.

Yhtenä mahdollisena vaihtoehtona Ilomäki näkee B-finaalin ratojen muokkaamisen A-finaalia varten lisäämällä radalle hajontaa ja hieman pituutta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail