Suomi neljäs sprinttiviestissä

Suomen ykkösjoukkue oli hienosti neljäs suunnistuksen maailmancupin avausviikonlopun päättäneessä sprinttiviestissä. Neliosuuksisessa viestissä Turkin Kemerissä Suomen ykkösjoukkueessa juoksivat Venla Niemi, Mårten Boström, Fredric Portin ja Anni-Maija Fincke.

Päävalmentaja Juha Taini oli tyytyväinen ykkösjoukkueen nelossijaan, sillä Suomi osoitti pystyvänsä kansainvälisessä sprinttiviestissä kärkitaisteluun.

– Tämä osoitti, että meillä on hyvä mahdollisuus taistella MM-mitaleista kesällä, etenkin kun jokaisella maalla on vain yksi joukkue. Siitä jäi positiivinen fiilis, Taini tunnusti.

Pienet virheet pudottivat Suomen ykkösjoukkueen vielä terävimmästä kärkitaistelusta. Venla Niemi jäi avausosuudella Ruotsin Tove Alexanderssonille noin 40 sekuntia ja Suomi putosi takaa-ajoporukkaan. Ero pysyi samana aina kolmososuuden loppupuolelle asti, kunnes Fredric Portinille tuli viimeisellä reitinvalintavälillä nukahdus ja hän jäi putosi kuudenneksi. Ankkuriosuudella Anni-Maija Fincke nosti nosti mainiolla suorituksella Suomen sijoituksen neljänneksi.

Kilpailun voitti Ruotsi, jonka ykkösjoukkue jätti Tanskan 19 ja Ruotsin kakkosjoukkueen 44 sekunnin päähän. Suomella eroa kärkeen kertyi 1.40. Suomen kakkosjoukkue (Marika Teini, Otto Simosas, Aaro Asikainen, Maija Sianoja) oli hienosti seitsemäs. Kisan erikoisuus oli se, että kolmannella osuudella aiempia kansainvälisiä sprinttiviestejä hallineelta Sveitsiltä hylättiin peräti kaksi joukkuetta. Myös Suomen kolmosjoukkueen kisa tyrehtyi tällä osuudella hylkäykseen.

Sprinttiviestin rata oli kilpailijoille melko helppo. Hajontarastit olivat lähekkäin, eikä reitinvalintavaihtoehdot juurikaan ajallisesti poikenneet toisistaan.

– Ratamestarityössä ei osattu hyödyntää hajontamahdollisuuksia, sillä reitinvalinnoissa ei rankaistu väärän letkan seuraamisesta, Taini kertasi kisaa.

Seuraavan kerran sprinttiviestissä kilpaillaan Imatralla 11.-12.6. järjestettävän maailmancup-tapahtuman yhteydessä. Sprinttiviesti on Italiassa heinäkuussa ensimmäistä kertaa myös MM-kisojen ohjelmassa.

Suunnistuksen maailmancup, Turkki Kemer
Sprinttiviestin tulokset
1) SWE 1 58.15 (Tove Alexandersson, Jerker Lysell, Jonas Leandersson, Lena Eliasson), 2) DEN 1 58.34 (Emma Klingenberg, Sören Bobach, Rasmus Thrane Hansen, Maja Alm), 3) SWE 2 58.59 (Karolin Ohlsson, William Lind, Gustav Bergman, Lina Strand), 4) FIN 1 59.55 (Venla Niemi, Mårten Boström, Fredric Portin, Anni-Maija Fincke), 5) SUI 2 1.00.03, 6) RUS 1 1.00.47, 7) FIN 2 100.48 (Marika Teini, Otto Simosas, Aaro Asikainen, Maija Sianoja), kilpailun ulkopuolella 14) FIN 4 1.04.42 (Saila Kinni, Jonne Lakanen, Tero Föhr, Marjo Liikanen), FIN 3 hylättiin (Sofia Haajanen, Jani Lakanen, Pasi Ikonen, Tuulia Viberg).