Liukkonen ja Uotila näyttökisan kärjessä

Samaan aikaan maailmancupin avauskisan kanssa muut suomalaissuunnistajat antoivat Portugal Orienteering Meetingin yhteydessä omia näyttöjään kevään EM-kisoihin ja maailmancupeihin. Naisista Ulrika Uotila oli seitsemäs, Karoliina Sundberg kahdeksas ja Outi Ojanen yhdeksäs. Uotila jäi 7,4 kilometrin kisassa hieman yli viisi minuuttia kisan voittaneelle, huippu-uraansa lopettelevalle Sveitsin Simone Nigglille.

Miesten kisassa paras suomalainen oli kuudenneksi suunnistanut Oskari Liukkonen. Hän jäi kisan kakkossijasta puolitoista minuuttia, mutta ero kärkimies Ranskan Thierry Gueorgiouhun oli lähes viisi minuuttia. Hannu Airila, Olli-Markus Taivainen ja Severi Kymäläinen olivat peräkanaa sijoilla 14-16.

POM:n näyttökisan maasto oli paikoin hyvin hidasta kivikkoisine rinteineen. Rinnerastit haastoivat kilpailijat tekemään virheitä ja paikoin tiheä kasvillisuus hidasti menoa lisää.

Sunnuntaina ja maanantaina on vuorossa keskimatkan näyttökisat.

Tulokset järjestäjien sivuilta.