Suomi neljäs EM-sprinttiviestissä

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat alkoivat perjantaina Venäjällä sprinttiviestillä. Suomen pari Janne Häkkinen ja Mervi Pesu oli kisan neljäs, jääden niukasti mitalisijojen ulkopuolelle. Kisan voitti Venäjän Vladimir Bartsukov ja Julia Tarasenko, joille Bulgaria jäi kuusi sekuntia. Ruotsi nousi mitalitaistoon Tove Alexanderssonin vahvan viimeisen osuuden ansiosta. Pesu ankkuroi Suomen maaliin 11 sekuntia Ruotsin jälkeen.

Mervi Pesu oli tyytyväinen omaan suoritukseensa 6-osuuksisessa sprinttiviestissä.

– Jokainen lenkki meni ihan virheettömästi, siinä mielessä olen tyytyväinen omaan suoritukseen, kertasi Pesu kolmea omaa osuuttaan.

Myös Häkkinen suoriutui kolmesta osuudestaan suunnitelmien mukaan.

– Suoritus oli sellainen perusvarma, virheitä vältellen, mutta riittävän kovaa porukassa pysyen. Yleensä sprinttiviesteissä pienistäkin virheistä rangaistaan. Tarvittaessa täytyy kuitenkin ottaa myös riskiä, eikä turhaan antaa periksi varmistelulla, Häkkinen korosti.

Häkkinen ja Pesu vaihtoivat osuuksittain sijoilla 11, 4, 10, 7 ja 7. Neljän ensimmäisen osuuden aikana Suomen viidestä parista tiukimmin kärkitaistossa oli mukana Ville-Petteri Saarela ja Sonja Mörsky, mutta viimeiset lenkit pudottivat heidät lopulta kymmenenneksi. Sprinttiviestin tilanteet vaihtelivat osuuksittain runsaasti hajontojen takia.

– Hajonnoissa oli eroja ja tiesin, että minulla on viimeinen hajonta pidempi ja hitaampi. Kärki meni koko ajan pikkasen matkaa edellä. Erot olivat pienimmät niistä sprinttiviesteistä, joissa olen ollut mukana, Pesu kertasi loppua.

Sprinttiviesti kilpailtiin hyvissä olosuhteissa Tjumenin hiihtokeskuksessa. Tarjolla oli runsaasti leveätä uraa, joka oli myös Häkkisen mieleen.

– Leveä ura sopii yleensä minulle hyvin. En valita, jos sitä on paljon. Sprintissä on lauantaina varmasti hyvin samantyyppistä urastoa, sillä sama alue on todennäköisesti käytössä, Häkkinen uskoo.

EM-kisat jatkuvat lauantaina sprintillä. Pesun mukaan avauspäivä antoi hyvät eväät seuraavaan mitalijahtiin, etenkin kun alla on hiihtosuunnistuskisoja heikon talven takia todella vähän.

– Pystyin hiihtämään samaa vauhtia kuin muut eli ei tarvitse pelätä, että jäisi vauhdissa muille. Hyvä, että suunnistus sujui heti alusta alkaen, sprintin kartta on hyvä aloittaa kisat, kun se on vauhdissa selkeästi luettava. Hyvillä mielin huomiseen, lupasi Pesu.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat, Venäjä Tjumen
Sprinttiviestin tulokset
1) RUS 59.17 (Vladimir Bartsukov, Julia Tarasenko), 2) BUL 59.23 (Stanimir Belomazhev, Antonia Grigorova-Burgova), 3) SWE 59.28 (Erik Rost, Tove Alexandersson), 4) FIN 59.39 (Janne Häkkinen, Mervi Pesu),5) NOR 59.59, 6) CZE 1.01.51. Suomen joukkueet:

Suomen joukkueet (sijoitukset maailmancupin sijoituksia): 10) FIN 2 1.00.03 (Ville-Petteri Saarela, Sonja Mörsky), 11) FIN 4 1.00.08 (Hannu-Pekka Pukema, Mira Kaskinen), 12) FIN 1 1.00.13 (Staffan Tunis, Milka Leppäsalmi), 16) FIN 5 1.02.05 (Tero Linnainmaa, Marjut Turunen).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail