Sprinttiviesti aloittaa EM-hiihtosuunnistukset

Hiihtosuunnistuksen EM-kisat alkavat Venäjän Tjumenissa perjantaina sprinttiviestillä. Suomi asettaa lähtöviivalle viisi sprinttiparia. Sprinttiviesti on EM-kisojen ohjelmassa toista kertaa. Vuosi sitten Latviassa Suomen kaksikko Staffan Tunis ja Sonja Mörsky oli neljäs.

Perjantaina klo 11 (Suomen aikaa) alkavassa sprinttiviestissä Suomen kaksikot ovat: Staffan Tunis ja Milka Leppäsalmi, Ville-Petteri Saarela ja Sonja Mörsky, Janne Häkkinen ja Mervi Pesu, Hannu-Pekka Pukema ja Mira Kaskinen sekä Tero Linnainmaa ja Marjut Turunen. Kolme ensimmäistä joukkuetta osallistuvat EM-mitalitaistoon ja kaksi muuta maailmancupin pistejahtiin. Tiia Tallila testaa vauhtiaan hiihtämällä avausosuuden Suomen 6-joukkueessa ilman paria.

EM-kisat Siperian helmeksi nimetyssä Tjumenin hiihtokeskuksessa televisioidaan ja kisatapahtumat ovat seurattavissa myös järjestäjien nettipalvelun kautta osoitteessa esoc2014.ru.