Sonja Mörsky EM-sprintin viides

Hiihtosuunnistuksen naisten EM-sprintin voitto meni Tsekkiin. Hana Hancikova otti voiton viiden sekunnin erolla ennen Ruotsin Tove Alexanderssonia. Hancikova nousi ruotsalaisen ohi tiukalla loppuvedollaan.

Paras suomalainen oli viidenneksi rutistanut Sonja Mörsky (kuvassa vas.). Hän jäi 26 sekuntia kärjestä ja yhdeksän sekuntia pronssimitalista. Mörsky menetti mitalimahdollisuutensa kaatumiseen, kun suksi nappasi kapealla uralla hankeen.

– Kaatuminen harmittaa, siinä meni todennäköisesti mitali. Suksi tökkäsi penkan puolelle, eikä meinannut irrota, Mörsky harmitteli.

Sprintissä suunnistuksen sujuvuus oli tärkeä, ja siihen Mörsky oli tyytyväinen.

– Suoritus oli hyvä, eikä mitään suurempia virheitä tullut, mutta vähän jäi hampaankoloon, kun mitalia lähdin hakemaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, Mörsky lupasi.

Seitsemänneksi sijoittunut Milka Leppäsalmi oli pitkään kiinni kärkikuusikossa, mutta teki huonon reitinvalinnan kolmanneksi viimeiselle rastille.

– En tiedä, mitä siinä ajattelin. Reitinvalinta oli aivan surkea, en vain ollut tarpeeksi valmiina siinä. Muuten kisa oli hyvä, paljon parempi kuin talven sairastelujen jäljiltä odotin, Leppäsalmi sanoi.

Suomen muut naiset tulivat tasaisessa rintamassa sijoille 12-22. EM-kisat jatkuvat sunnuntaina pitkällä matkalla.

Naiset: 1) Hana Hancikova CZE 12.09, 2) Tove Alexandersson SWE 12.14, 3) Audhild Rognstad NOR 12.26, 4) Julia Tarasenko RUS 12.32, 5) Sonja Mörsky FIN 12.35, 6) Frida Sandberg SWE 12.38, 7) Milka Leppäsalmi FIN 12.40, 12) Mervi Pesu FIN 12.51, 12) Marjut Turunen FIN 12.51, 16) Mira Kaskinen FIN 12.56, 22) Tiia Tallila FIN 13.13.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail