Suunnistusliiton valtionapu putosi

Opetus- ja kulttuuriministeriön tälle vuodelle tekemä liikuntajärjestöjen valtionapupäätös oli suunnistukselle pettymys. Suunnistusliiton valtionapu jäi reilusti odotetusta ja historiallisesti jopa putosi aiemmasta.

Suunnistusliiton valtionapu tälle vuodelle on 860 000 euroa, kun se vuosi sitten oli 30 000 euroa enemmän. Liiton budjetissa valtionapu-odotus oli 947 000 euroa eli 87 000 euroa saatua enemmän. Tämä aiheuttaa käytännössä kustannuspaineita liiton toiminnassa.

– Teemme maaliskuun hallitukseen esityksen budjetin muutoksista ja säästöistä. Kustannuspaineita on muutenkin, sillä hiihtosuunnistuksen kilpailumaksut jäävät tältä talvelta minimiin, muistuttaa Ilomäki.

Opetusministeriö jakoi 120 liikuntajärjestölle yhteensä 36,71 miljoonaa euroa veikkausvoittovaroista kertynyttä tukea. Ministeri Paavo Arhinmäen mukaan uusituissa jakoperusteissa tärkein jakokriteeri oli lapsille ja nuorille järjestetyn toiminnan laajuus. Suunnistusliiton tavoin muun muassa myös Suomen Urheiluliiton ja Suomen Hiihtoliiton valtionavut putosivat viime vuodesta.