Norjan osakilpailuista jäi parannettavaa

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu keskiviikkona Ruotsin Orsassa keskimatkan kilpailulla. Suomalaiset lähtevät parantamaan viikonlopun cup-suorituksiaan.

– Viikonlopusta jäi vielä parannettavaa, vakuuttaa Norjassa sijat 4 ja 14 hankkinut Sonja Mörsky.

Mörsky toivoo löytävänsä Orsan radoille suunnistusrytmin, joka oli Norjan sprintissä hukassa.

– Fyysisesti on tuntunut hyvältä. Hyvä tulos tulee suorituksen kautta, Mörsky luottaa omaan tekemiseensä.

Suomen menestys alkukauden maailmancupin osakilpailuissa on levännyt vahvasti naisten varassa. Naisissa kärkisijoja ovat ottaneet innokkaimmin Mörsky ja Milka Leppäsalmi, joka luottaa omien lähtökohtiensa olevan paremmat Ruotsin osakilpailuihin.

– Olin ennen Norjan kisoja kipeä koko viikon. Nyt olo on jo parempi, joten lähtökohdat ovat paremmat kuin ennen Norjaa, Leppäsalmi kertoo.

Mörsky on viiden osakilpailun jälkeen maailmancupin kokonaispisteissä viidentenä ja Leppäsalmi seitsemäntenä. Toistaiseksi maailmancupin tämän kauden voitot ovat naisissa jakaneet Venäjän Tatjana Rvatseva ja Ruotsin Tove Alexandersson. Suomen kärkikaksikko luottaa, että askel kerrallaan terävinkin kärki on kiinni otettavissa.

– Eivät hekään mitään yli-ihmisiä ole, vaan tekevät myös virheitä. Ei me muiden tekemiseen mitään voida vaikuttaa, mutta tehdään se, mihin itse pystytään, Mörsky ja Leppäsalmi lupaavat.

Orsassa kilpaillaan loppuviikon aikana neljä osakilpailua Orsa Grönglittin maastossa aivan Euroopan suurimman karhupuiston vieressä.

Ruotsin kisasivut
Maailmancupin tilanne