Mörskyn kolmossija mc-päivän ilonaihe

Sonja Mörsky jatkoi mainioita suorituksiaan hiihtosuunnistuksen maailmancupissa Ruotsin Orsa Grönglitissa. Mörsky oli keskiviikkona hiihdetyllä keskimatkalla kolmas Venäjän Tatjana Rvatsevan ja Ruotsin Tove Alexanderssonin jälkeen. Mörsky jäi kisan voittajalle 1.41.

– Sain tänään todellisen flown päälle. Yritin hiihtää mahdollisimman kovaa ja samalla suunnistaa tarkasti. Aika hyvin siinä onnistuin, maailmancupin avauskisassa myös kolmanneksi sijoittunut Mörsky myhäili kisan jälkeen.

Mörskyn edelle ehtinyt kaksikko on hallinnut naisten maailmancupin osakilpailuja tällä kaudella ja jakanut voitot keskenään.

– Molemmat ovat fyysisesti erittäin kovia, mutta ei tuo hirveän iso ero ole. Se pitää ottaa kiinni hiihtovauhdilla, vaikka kaikki kulmat olisi ottanut tänään pois, ei ero tuosta paljon olisi kaventunut, Mörsky myönsi.

Myös Suomen muut naiset onnistuivat ja jälleen sinivalkoisia nähtiin kymppikärjessä kolme. Mörskyn takana Milka Leppäsalmi oli seitsemäs ja Marjut Turunen yhdeksäs ja Anni Toiviainen viidestoista.

Miehissä Staffan Tunis oli seitsemäs vain puolen minuutin päässä kolmannesta sijasta. Eroa kisan voittajaan Venäjän Andrei Lamoviin kertyi 1.37.

Tunis teki alkumatkan vahvaa työtä ja johti väliajoissa.

– Tein ennen väliaikarastia reitinvalintavirheen ja sitten lopussa vielä isomman virheen, kun katsoin rastin kartalta väärin, Tunis selvitti sijoitustaan pudottaneita virheitä.

Suomalaisittain yksi kisan ilahduttavimmista suorituksista oli Tero Linnainmaan yhdeksäs sija. Linnainmaa jäi Tunisille 17 sekuntia, mutta oli tyytyväinen uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseen.

– Kisan alussa en päässyt heti kunnolla leikkiin mukaan, isojen urien kanssa oli hankaluuksia. Sitten homma lähti muutaman rastin jälkeen sujumaan. Käytin hyväksi muiden tekemiä oikoja, Linnainmaa kertoi.

Kyrösrastilainen oli Norjan osakilpailuissa viikonloppuna jo kertaalleen sijalla 15, joten nousu on ollut tulollaan.

Kauden alussa oli tavoitteena olla vähintään kerran kymppisakissa. Nyt ollaan vasta puolimatkassa ja tavoite tuli täyteen, iloitsi 21-vuotias Linnainmaa.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu torstaina kaksiosaisella kilpailulla. Aamupäivällä hiihdetään sprintti, jonka tulosten perusteella iltapäivän keskimatka hiihdetään takaa-ajokisana.

– Tätä kisamuotoa on käytetty Ruotsissa, mutta ei maailmancupissa. Tavoitteena on hiihtää kaksi hyvää kisaa, suunnitteli Linnainmaa torstain varalle.

tero_swe

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Ruotsi Orsa Grönglitt, Keskimatka

Naiset: 1) Tatjana Rvatseva RUS 37.32, 2) Tove Alexandersson SWE 38.28, 3) Sonja Mörsky FIN 39.13, 4) Julia Tarasenko RUS 39.43, 5) Anastasia Kravtsenko RUS 39.50, 6) Josefine Engström SWE 40.25, 7) Milka Leppäsalmi FIN 40.26, 9) Marjut Turunen FIN 40.40, 15) Anni Toiviainen FIN 41.24, 21) Sari Vääränen FIN 42.33, Mira Kaskinen FIN hylättiin.
Miehet: 1) Andrei Lamov RUS 42.39, 2) Hans Jörgen Kvåle NOR 43.09, 3) Peter Arnesson SWE 43.45, 4) Stanomir Belomazhev BUL 43.48, 5) Lars Hol Moholdt NOR 44.01, 6) Erik Rost SWE 44.12, 7) Staffan Tunis FIN 44.16, 9) Tero Linnainmaa FIN 44.33, 19) Janne Häkkinen FIN 46.10, 23) Hannu-Pekka Pukema FIN 47.35, 32) Simo Turunen FIN 50.26, 34) Tommi Reponen FIN 50.26.