Boström SM-hisun ja Lumi-Toukolan suojelijaksi

Sprintin maailmanmestari Mårten Boström on lupautunut maaliskuun alussa Mäntsälässä kilpailtavan hiihtosuunnistusviikonlopun suojelijaksi. SM-keskimatka ja Lumi-Toukola kilpaillaan aivan Mäntsälän rautatieaseman kupeella.

Hiihtosuunnistus on tuttu laji Boströmille itselleenkin. Hän muistelee osallistuneensa edellisen kerran lajin SM-viestiin 2000-luvun alussa. Vuosilta 1999-2002 miehen meriittilistalta löytyykin neljä peräkkäistä nuorten sarjojen SM-viestikultaa Epilän Esan riveistä.

– Yhtenä vuotena kirin Saarisen Juhon ohi viimeisellä rastilla, siitä syntyi hirmuinen ilo. Tosin Juho oli kovempi hiihtäjä silloin, vastikään Etelä-Afrikan harjoitusleiriltä palannut Boström muistaa.

Mäntsälän Urheilijat ja SOC Asikkala järjestävät SM-keskimatkan 1.3. ja Lumi-Toukolan 2.3. Tapahtumaan odotetaan noin tuhatta osallistujaa. Järjestäjät ovat kutsuneet tapahtumaan uusien SM-sääntöjen mahdollistamana kilpailijoita myös ulkomailta.

– Lunta ei ole nyt juuri nimeksikään, mutta luotamme siihen, että tarvittava määrä seuraavien 6-7 viikon aikana saadaan. Maaston suo-osuudet ovat sellaisia, että lunta tarvitaan noin 20 senttiä, kilpailunjohtaja Teuvo Lehtinen arvioi.