Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu Norjassa

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu viikonloppuna Norjan Hamarissa järjestettävillä osakilpailuilla. Norjassa on vuorossa kaksi osakilpailua ja kiertue jatkuu keskiviikkona Ruotsin puolella, jossa kilpaillaan neljä osakilpailua.

Suomi saa Norjan osakilpailuihin mukaan myös viime talven maailmanmestarin Mervi Pesun, joka sairastelujen vuoksi ei startannut joulukuussa Ylläksen osakilpailuissa. Pesu hakee Norjasta hyviä lähtöasemia kauden päätavoitteeseen, maaliskuun alussa Venäjällä pidettäviin EM-kisoihin.

– Norjassa Pesulla on kauden ensimmäiset tärkeät kilpailut. EM-lähtöpaikkojen lisäksi Norjassa tärkeätä on saada maastotuntumaa vuoden 2015 MM-kisoja varten, kertoo Suomen maajoukkueen päävalmentaja Eivind Tonna.

Päävalmentaja arvioi Suomen naisten joukkueen kovatasoiseksi. Suomen naiset onnistuivat mainiosti Ylläksen avauskierroksella ja tasaisesta joukosta maailmancupin kokonaiskilpailussa parhaana on tällä hetkellä Sonja Mörsky (6.).

– Olemme tyytyväisiä, jos naiset säilyttävät saman tason kuin Ylläksen osakilpailuissa. Miesten pitää päästä lähemmäs omaa potentiaaliaan kuin kauden alussa, Tonna linjaa tavoitteita Norjaan ja Ruotsiin.

Norjassa kilpaillaan lauantaina keskimatkan yhteislähtökisa ja sunnuntaina sprintti. Cup jatkuu Ruotsin puolella Orsassa keskiviikkona kahdella keskimatkalla, viestillä ja pitkällä matkalla. Pohjoismaiden osakilpailujen jälkeen jäljellä on enää EM-kisojen yhteydessä kilpailtavat kuusi osakilpailua.

Suomen joukkue
Norjan kisasivut
Ruotsin kisasivut

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail