Tasavallan presidentti Kuopio-Jukolan suojelijaksi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut Kuopio-Jukolan suojelijaksi. Kutsun tähän tehtävään Mäntyniemessä kävi esittämässä Aleksis Kiven hengessä kahdeksan hengen ryhmä. Ryhmään kuului seitsemän veljestä ja yksi Venla:  Esko Junttila (vt pj, Kaukametsäläiset), Mika Ilomäki (tj, Suomen Suunnistusliitto), Sakari Honkamaa (kenraalimajuri, henkilöstöpäällikkö, Puolustusvoimat), Jouko Kaihua (kilpailunjohtaja, Kuopio-Jukola), Sari Jetsonen (pääsihteeri, Kuopio-Jukola), Timo Suhonen (pj, Kuopion Suunnistajat ry), Markku Rossi (pj, Kuopion kaupunginvaltuusto) ja Tapani Hartikainen (maanomistaja).

Jukolan viestin suojelijana toimiminen on kunniatehtävä. Nimellisesti suojelija toimii Jukolan viestin omistajan Kaukametsäläisten kunniatoimikunnan eli Taula-Mattien isäntänä.

– Haimme Kuopio-Jukolan suojelijaksi kansallisesti merkittävää henkilöä, joka vastaisi Kiven Seitsemän veljeksen Taula-Mattia, veljesten parasta ystävää, kertoo kilpailunjohtaja Jouko Kaihua,

– Olemme todella tyytyväisiä, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti kutsumme Kuopio-Jukolan suojelijaksi vastaan, iloitsi Jouko Kaihua,

Jukolan viesti on Suomen suurin aikuisliikuntatapahtuma sekä maailman suurin ja arvostetuin suunnistusviesti. Ensi kesänä Jukolan hengessä kisaillaan 14.-15.6.2014 Kuopiossa. Tapahtumaanodotetaan noin 16 000 suunnistajaa ja yli 20 000 katsojaa.

Lisätietoa tapahtumasta: www.jukola.com/2014