Suomalaiset vaisuja päätösmatkalla

Ylläksen maailmancupin päättänyt sprintti sujui suomalaisilta alavireisesti. Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Sonja Mörsky, joka sijoittui kuudenneksi. Miesten puolella paras oli Ville-Petteri Saarela, joka oli 11. Sprinttimatkan nopeimmat olivat Venäjän Tatiana Rvacheva ja Norjan Lars Moholdt.

Rankan rupeaman päättäneeseen sprinttimatkaan toi lisämausteen paukkupakkanen. Ylläksen alavilla mailla elohopea putosi 30 asteen tuntumaan. Sprintin lähtöpaikalla, korkeammalla tunturilla, pakkanen ylsi vain 10 asteen tuntumaan, mutta jo 150 metriä alempana oli pakkasta yli 20 astetta. Kisa saatiin kuitenkin vietyä onnistuneesti läpi.

– Minulla oli kaksi kerrastoa päällä, mutta alamäessä tuli silti kylmä, kertoi kuudenneksi sijoittunut Sonja Mörsky.

Hän oli päivän kilpailussaan tyytyväinen suunnistukseen, mutta hiihtovauhtiin jäi parannettavaa.

– Olin kyllä todella väsynyt. Suksi ei liikkunut oikein minnekään, piti vain taistella loppuun asti, kertasi Mörsky taivaltaan. Hän jäi voittaja-Rvachevalle 32 sekuntia. Rvacheva (os. Kozlova) osoitti Ylläksellä olevansa oivassa vireessä, sillä hän voitti kaikki kolme henkilökohtaista matkaa.

Toiseksi paras suomalainen naisten kisassa oli Marjut Turunen, joka teki samalla viikon parhaan suorituksensa.

– 7 kilpailua 9 päivän sisään on vähän liikaa. Tänään ei suunnistuksessa tullut virheitä, mutta vauhti ei vain riittänyt parempaan, sanoi Turunen, joka oli kuitenkin tyytyväinen suoritukseensa.

Kilpailun aikana Turunen palellutti hieman korvaansa.

– Mutta ei muita vaurioita. Pipo ei vain oikein pysynyt päässä, hän naurahti.

Milka Leppäsalmi olisi myös sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon, mutta hänet hylättiin puuttuvan leiman takia. Hän kuitenkin omasta mielestään kävi oikeaoppisesti kaikilla rasteilla.

Miesten kisassa paras suomalainen oli Ville-Petteri Saarela. Hän harmitteli lopussa tullutta virhettä.

– Lopussa tein yhden väärän reitinvalinnan ja siinä hävisin noin 15 sekuntia. Ilman sitä olisin ollut kuuden parhaan joukossa, manasi Saarela.

Tällä kaudella myös maastohiihtopuolella kotimaisissa kisoissa hyviä sijoja napsineella Saarelalla vauhti oli siis kohdallaan.

– Suksi oli ihan hyvä. Siihen lopun virheeseen meni sijoja. Eilen keskimatkalla olin välillä kuudenneksi viimeiseltä rastilta maaliin koko porukan nopein. Se antoi uskoa tähän päivään, kertoi Saarela.

Saarelan maailmancupviikko sujui hieman huonommin kuin hän olisi toivonut.

– En päässyt yhdelläkään matkalla viiden parhaan joukkoon, mikä oli minun tavoitteeni täällä.

– Tänään ja eilen oli ihan hyvät kilpailut vauhdin puolesta. Pitkällä matkalla oli niin pehmeää, että en päässyt mihinkään, Saarela sanoi.Kahden lajin taitajan kausi jatkuu ensi viikolla Vuokatissa maastohiihdon Skandinavia cupissa.

Miesten sprintissä Norja ja Ruotsi valtasivat kärkisijoja laajalla rintamalla. Viiden parhaan joukossa oli peräti kolme norjalaista ja 10 parhaan joukossa viisi ruotsalaista. Vain toiseksi sijoittunut Andrei Lamov ja kahdeksas Kirill Veselov rikkoivat Ruotsi-Norja-rintaman.

Maailmancup, Ylläs, sprintti

Naiset: 1) Tatiana Rvacheva RUS 12.32, 2) Tove Alexandersson SWE +0.02, 3) Hana Hancikova CZE +0.11, 4) Julia Tarasenko RUS +0.18, 5) Anastasiia Kravchenko RUS +0.28, 6) Sonja Mörsky +0.32, 7) Marjut Turunen +0.47, 12) Salla Koskela +1.05, 14) Marttiina Joensuu (kansallinen ryhmä) +1.10, 16) Tiia Tallila +1.24, 17) Anni Toiviainen +1.25, 18) Mira Kaskinen (kans.) +1.34…

Miehet: 1) Lars Moholdt NOR 11.59, 2) Andrey Lamov RUS +0.01, 3) Öyvind Watterdal NOR +0.07, 4) Peter Arnesson SWE +0.09, 5) Hans Jörgen Kvåle NOR +0.13, 6) Ulrik Nordberg SWE +0.17 ja Andreas Holmberg SWE +0.17… 11) Ville-Petteri Saarela +0.31, 17) Staffan Tunis +0.48, 22) Janne Häkkinen +1.04, 23) Antti Honkimaa (kans.ryhmä) +1.06, 24) Simo Turunen +1.13, 26) Hannu-Pekka Pukema +1.16…

Kaikki tulokset