Sonja Mörsky parhaana suomalaisena kolmas

Sonja Mörsky vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta lauantaina hiihtosuunnistuksen maailmancupissa Ylläksellä. Mörsky sijoittui keskimatkan kilpailussa kolmanneksi. Kisan voitti eiliseen tapaan Venäjän Tatiana Rvachenko ja toinen oli Julia Tarasenko. Mörsky hävisi voittajalle 49 sekuntia.

Miesten kisa sujui suomalaisnäkökulmasta heikommin, sillä Staffan Tunis oli parhaana suomalaisena vasta 12. Miesten kisan voitti perjantaisesta sauvarikosta sisuuntunut Venäjän Andrei Lamov.

Sonja Mörskyllä perjantainen pitkän matkan kilpailu meni vähän heikommin, sillä hän oli vasta 14.

– Eilen (perjantaina) olin tosi väsynyt eikä ollut kisafiilistä. Tänään sain psyykattua itseni ja sain oikein raivon päälle, niin että oli hyvä isku alusta alkaen, Mörsky kertoi.

Lauantaista keskimatkan kisaa Mörsky piti haastavana.

– Tänään oli tiukkaa suunnistusta koko ajan. Ei saanut ajatus karata minnekään muualle. Minun menoni oli sujuvaa, Mörsky kertasi kisaa.

Nuoresta iästään (22 vuotta) huolimatta Mörsky on kiertänyt kansainvälisiä kisoja jo useamman vuoden. Hänellä on aikaisemmista maailmancupin kisoista tilillään yksi kolmas sija. Se tuli vuonna 2012 EM-kisoista sprinttimatkalta. Mörsky pitääkin sprinttimatkaa ja keskimatkaa mielimatkoinaan, ehkä juuri sen takia pitkä matka ei perjantaina sytyttänyt.

– Yleensä minun vahvuutenani on, että teen nopeasti päätöksen ja pysyn sitten siinä. Ehkä sen takia pitkä matka ei sovi minulle, koska siinä pitäisi enemmän harkita päätöksiä, sillä pitempi kierto saattaa olla nopeampi, vertaili Mörsky matkoja.

Miesten kisan paras suomalainen, Staffan Tunis, sanoi, että kisa sujui ilman suurempia ongelmia. Silti hän jäi kärjelle 1.27.

– Muutamia reitinvalintavirheitä siellä saattoi tulla, mutta muuten sujui ihan hyvin, Tunis kommentoi.

Hiihtosuunnistuksen kärki miesten puolella on aika leveä ja taistelu palkintopallisijoista on entistä tiukempaa tulevissakin kisoissa. Lauantaina peräti neljä norjalaista sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon.

Ylläksen rankka maailmancupviikko päättyy huomenna sprinttimatkaan. Samalla kartan mittakaava pienenee, mikä on ainakin Mörskyn mieleen.

– Sprintissä päätökset pitää tehdä nopeasti. Tykkään, että kartta on tarkempi, silloin siitä näkeekin jotain, naurahti Mörsky.

Maailmancup, Ylläs, keskimatka

Naiset: 1) Tatiana Rvacheva RUS 29.42, 2) Julia Tarasenko RUS +0.37, 3) Sonja Mörsky +0.49, 4) Anastasiia Kravchenko RUS +1.05, 5) Tove Alexandersson SWE +1.09, 6) Daisy Kudre EST +1.13, 7) Milka Leppäsalmi +1.25, 10) Marjut Turunen +1.55, 11) Mira Kaskinen (kansallinen ryhmä) +2.11, 14) Anni Toiviainen +2.43, 16) Sari Vääränen (kans.) +2.50, 17) Tiia Tallila +2.53…

Miehet: 1) Andrei Lamov RUS 30.19, 2) Lars Moholdt NOR +0.21, 3) Hans Jörgen Kvåle NOR +0.23, 4) Gion Schnyder SUI +0.55, 5) Peter Arnesson SWE +1.00, 6) Ove Saetra NOR +1.11…12) Staffan Tunis +1.27, 14) Ville-Petteri Saarela +1.49, 19) Janne Häkkinen +2.14, 22) Simo Turunen 2.39, 23) Tero Linnainmaa 2.42, 28) Santeri Aikio (kans.) +3.27, 29) Peter Sundelin +3.47

Tulokset: