Milka Leppäsalmi toinen pitkällä matkalla

Milka Leppäsalmi otti uransa parhaan henkilökohtaisen sijoituksen kansainvälisissä kilpailuissa sijoittumalla maailmancupissa toiseksi. Pitkän matkan voitti Venäjän Tatiana Rvacheva ja kolmas oli yllättäen Viron Daisy Kudre.

Milka Leppäsalmi on äitynyt oivaan vireeseen hiihtosuunnistuskauden alussa. Keskiviikkona, sittemmin mitätöidyssä keskimatkan kilpailussa, hän oli kolmas, eilen tuli parisprintissä voitto yhdessä Staffan Tunisin kanssa ja tänään perjantaina Leppäsalmi ylsi toiseksi.

– Viimeisenä junnuvuotenani minulla oli mykoplasman, mutta sen jälkeen on tullut kolme hyvää harjoitusvuotta peräkkäin. Minulla on myös maailman parhaat hiihtosuunnistusvalmentajat Paavo Valkonen ja Eivind Tonna. Sekä suunnistus että hiihto ovat menneet eteenpäin, kertoi Leppäsalmi reseptiään hyvään vireeseen ja antoi kiitosta valmentajilleen.

Perjantaiseen pitkän matkan kilpailuun Leppäsalmella oli väsynyt ja omien sanojensa mukaan löysä olo.

– Ensimmäinen lenkki oli aika vaikea. Menin samaa tahtia Daisyn (Viron Daisy Kudre) kanssa ja ihmettelin, olenko mennyt näin huonosti, naurahti Leppäsalmi. Daisy Kudre ei ennen kilpailua kuulunut mitalikandidaatteihin.

Kaksikko kuitenkin eteni melkein koko kilpailun yhtä matkaa ja hyvää vauhtia.

– Meillä taisi olla kaikki samat hajonnat. Ensimmäisen lenkin hän tuli koko ajan minun perässäni. Pari kertaa tiemme erosivat, mutta muuten etenimme tasatahtia, kuvaili Leppäsalmi.

Rvacheva eteni koko matkan kärjessä ja eroa Leppäsalmeen oli vakiot reilut kymmenen sekuntia.

– Tänään ei ollut sellaista iskua, että olisin saanut Rvachevan kiinni, harmitteli Leppäsalmi.

Vaikka fyysisesti Leppäsalmella ei ollut paras mahdollinen olo, sujui suunnistus kuitenkin niin hyvin, että hän pääsi riemuitsemaan kakkossijasta.

– Reitinvalinnoista en tiedä, mutta suunnistus oli aika sujuvaa. Tänään menin ihan suunnistuksen ehdoilla, Leppäsalmi sanoi.

Huomenna lauantaina piti alun perin olla välipäivä. Mutta koska keskiviikkoinen keskimatkan kisa mitätöitiin leimausjärjestelmän ongelmien takia, kisataan se huomenna lauantaina uudestaan. Rankka maailmancuprupeama päättyy sunnuntaina sprinttikilpailuun.

Maailmancup, Ylläs, naiset, pitkä matka:
1)Tatiana Rvacheva RUS 1.08.56, 2) Milka Leppäsalmi +0.14, 3) Daisy Kudre EST +0.32, 4) Tove Alexandersson SWE +1.03, 5) Julia Tarasenko RUS +1.34, 6) Anastasia Kravchenko +1.39…10) Marjut Turunen +3.14…12) Sari Vääränen (kansallinen ryhmä) +3.53, 13) Mira Kaskinen (kansallinen ryhmä) +4.26, 14) Sonja Mörsky +5.53, 15) Tiia Tallila +6.20, 17) Mirka Suutari (kansallinen ryhmä) +7.45, 18) Anni Honkimaa +8.34, 21) Anni Toiviainen +11.14, 22) Riikka Suomalainen (kansallinen ryhmä) +12.21