Leppäsalmi ja Tunis voittivat parisprintin

Milka Leppäsalmi ja Staffan Tunis voittivat maailmancupin parisprintin torstaina Ylläksellä. Toiseksi hiihtivät Ruotsin Tove Alexandersson ja Erik Rost ja kolmanneksi Venäjän Tatiana Rvacheva ja Andrei Lamov.

Staffan Tunisin ja Milka Leppäsalmen voitto oli ensimmäinen Suomen voitto parisprintissä. Aikaisemmin Suomi on saavuttanut maailmancupissa ja arvokilpailuissa vain kakkos- ja kolmossijoja. He olivatkin todella tyytyväisiä kilpailuunsa ja voittoon, sillä kuusiosuuksinen viesti oli loppuun asti tiukka. Staffan Tunis lähti viimeiselle osuudelle 44 sekuntia ennen Ruotsin Erik Rostia.

– Jännittäväksi meni. Erikillä oli viimeisellä osuudella se rata, mikä minulla oli keskimmäisenä. Se ainakin tuntui vähän lyhyemmältä kuin mikä minulla oli viimeisellä osuudella. Jouduin siis lopussa iskemään kunnolla, jotta ruotsalainen ei saanut kiinni, kertasi Tunis kilpailun ratkaisua.

Suomen loppuaika oli 1.01.33. Maalissa eroa kilpailun kakkoseen Ruotsiin oli 13 sekuntia. Kolmanneksi hiihtänyt Venäjän joukkue jäi 1.27.

Kilpailu alkoi Suomen ykkösjoukkueella alavireisesti. Milka Leppäsalmella hajosi ensimmäisen osuuden lopussa sompa ja hän joutui hieman taipumaan kärjelle.

– Onneksi sompa ei hajonnut aikaisemmin, sillä ilman sitä oli vaikea hiihtää, kun sauva upposi niin syvälle lumeen, kertoi Leppäsalmi, joka jäi ensimmäisellä osuudella kärjestä 16 sekuntia.

Lähes virheettömät suoritukset muilla osuuksilla ja hyvä hiihtovauhti nostivat suomalaiskaksikon kärkeen.

– Näissä viesteissä ei kärsi tehdä virheitä. Kilpailut ovat yleensä niin tasaisia, Tunis sanoi.

Tunis antoi kehua radalle ja ratamestarin työlle.

– Usein parisprinteissä hajonnat ovat olleet tylsiä, mutta nyt ne olivat onnistuneet ja niillä saatiin hyvin hajotettua porukkaa, kuvaili Tunis.

– Varsinkin osuuksien alussa piti olla tarkkana. Loppureitti oli jokaiselle osuudella sama ja sen oppi nopeasti, hän vielä jatkoi.

Maailmancup Ylläksellä jatkuu perjantaina pitkän matkan kilpailulla.

Maailmancup, Ylläs, parisprintti:
1)Suomi (Milka Leppäsalmi, Staffan Tunis) 1.01.33, 2) Ruotsi (Tove Alexandersson, Erik Rost) +0.13, 3) Venäjä (Tatiana Rvacheva, Andrei Lamov) +1.27, 4) Norja (Christina Hellberg, Öyvind Watterdal) +2.13, 5) Sveitsi (Carmen Strub, Gion Scnyder) +6.05, 6) Viro (Daisy Kudre, Priit Randman) +7.18