Belomazhev voitti, Pukema seitsemäs

Hiihtosuunnistuskausi käynnistyi Ylläksellä bulgarialaisen Stanimir Belomazhevin voittoon. Toiseksi venytti Venäjän Vladimir Barchukov ja kolmanneksi Norjan Öyvind Watterdal. Paras suomalainen oli Hannu-Pekka Pukema, joka alustavien tulosten mukaan oli seitsemäs. Viralliset tulokset saadaan klo 18 jälkeen.

Hiihtosuunnituksen maailmancup palasi kahdeksan vuoden tauon jälkeen Suomeen ja Ylläkselle. Olosuhteet kilpailulle olivat mainiot, sillä pakkasasteita oli viisi eikä tuulikaan ollut niin kova kuin ennalta pelättiin. Keskimatkan yhteislähdössä erot maalissa olivat pienet, mutta perhoshajonnat hajottivat porukkaa sopivasti. Kolme kärkimiestä oli toiseksi viimeisellä rastilla samanaikaisesti.
Belomazhevin kiri oli herkin, joten hän puristi lopussa voittoon.

Suomalaisista paras oli Hannu-Pekka Pukema.

– Ei tullut isompia virheitä. Pikkasen suksi oli nihkeä, mutta kulki kuitenkin kohtalaisesti, seitsemänneksi sijoittunut Pukema kuvaili kulkuaan.

Pukema kehui rataa ja hajontoja, jotka hän itse malttoi ottaa rauhassa.

– Rata oli hyvä, sillä siinä ei ollut mitään höyrynousuja. Pystyin hyvin tarkkailemaan tilannetta hieman kärkiporukan takana.

Pukema nosti sijoitusta tasaisesti kisan edetessä. Yhdessä Andrei Lamovin kanssa he pystyivät hinaamaan kärkiletkaa kiinni. Ihan kärkeen vauhti ei kuitenkaan riittänyt.

Pukema oli innoissaan, että maailmancupia hiihdetään pitkästä aikaa Suomessa.

– Onhan tämä vähän kuin kotikisat. Täällä on tullut leireiltyä paljon ja kyllä täällä tietyllä tavalla sielu lepää. Toisaalta kisafiiliksen kannalta ei ole paras, jos on liian tuttu olo, Pukema summasi.

Simo Turunen oli toiseksi paras suomalainen. Hän sijoittui yhdeksänneksi, mutta lopullisia tuloksia joudutaan vielä odottamaan

– Ensimmäistä kertaa 10 sakkiin. Joskus Ruotsissa on tullut hyvä sijoitus, mutta enhän minä ole paljon näitä kisoja kierrellytkään, sanoi suoritukseensa tyytyväinen Turunen.

Hänen malttoi ottaa alun rauhassa.

– Tiesin, että kaikilla on sama ykkönen, joten sen aikana ehdin lukea jo seuraavan välin. Reitinvalintavirheitä ei tullut. Hyvä hiihto, sanoi Turunen, jolle keskimatka oli päämatka.

Ylläksen maailmancup jatkuu huomenna torstaina sprinttiviestillä.

Miehet, keskimatka, 13,2 km

1) Stanimi Belomazhev BGN, 42,35, 2) Vladimir Barchukov RUS +0,03, 3) Öyvind Watterdal NOR, +0,06, 4) Ulrik Nordberg, +0.27 5) Andrey Lamov RUS +0.33, 6) Kirill Veselov RUS +0.40, 7) Hannu-Pekka Pukema +0.42…9) Simo Turunen +0.55

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail