Hara ajoi kolmanneksi maailmancupissa

Marika Hara ajaa lauantaina pyöräsuunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta. Hara oli Portugalin finaalikierroksen keskimatkalla perjantaina kolmas ja onnistui kaventamaan Ruotsin Cecilia Thomassonin etumatkan kokonaispisteissä neljään pisteeseen, vaikka ruotsalainen ajoikin perjantaina toiseksi.

Hara ei kisan aikana – eikä sen jälkeenkään pisteitä tuijotellut.

– En ole niitä laskenut sen enempää. Olen vain koittanut ajella mahdollisimman paljon omaa suoritusta. Tämä on yksi kappi muiden joukossa, Hara totesi.

Naisten kisan voitti Venäjän Olga Vinogradova, joka jätti Haraa vajaat kaksi minuuttia. Venäläinen tuli Haran perässä pitkään ja kiitteli vetoavusta maalissa. Haran ero ruotsalaiseen oli runsas minuutti. Ingrid Stengård oli kisan neljäs, Susanna Laurila seitsemäs ja Eeva-Liisa Hakala kymmenes.

Miesten kisa ei parantanut suomalaisten asemia kokonaiskilpailussa, sillä parhaana suomalaisena Samuli Saarela oli kuudes. Pekka Niemi oli yhdestoista ja kokonaiskilpailun toisena ennen finaaliviikonloppua ollut Jussi Laurila oli perjantain kisassa vasta sijalla 17.  eikä kasvattanut pistesaldoaan. Miesten kisan voitti Venäjän Anton Foliforov, joka nousi myös kokonaiskilpailun johtoon ennen lauantaina ajettavaa viimeistä henkilökohtaista osakilpailua.

– Suomalaiset menettivät asemiaan heikoilla reitinvalinnoilla. Penkkaa oli paljon tarjolla ja kisa oli suunnistuksellisesti vaikea, arvioi pyöräsuunnistajien valmentaja Jukka Niemi.

Lauantain pitkän matkan kilpailusta on luvassa raskas, sillä lämmin keli ja pitkä rata pistävät pyöräsuunnistajat koville.

– Kuuma päivä tulossa, eikä välttämättä mikään vauhdikas suoritus. Yritän päästä pois ilman kramppeja. Kuumuus ei oikein sovi minulle, tämä on kuin hyppäisi saunaa, kuvasi Marika Hara Portugalin syyshellettä.

Käytännössä Hara ajaa lauantaina kolmannesta peräkkäisestä maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta. Takaa-ajomatkaa Ruotsin Thomassoniin ennen finaalikisaa on neljä pistettä, mikä tietää sitä, että voittaakseen kokonaiskilpailun Haran on oltava maalissa kärkisijoilla ennen Thomassonia.

Pyöräsuunnistuksen maailmancupin keskimatka, Portugali
Tulokset:
Naiset: 1) Olga Vinogradova RUS 41.54, 2) Cecilia Thomasson SWE 42.14, 3) Marika Hara FIN 43.37, 4) Ingrid Stengård FIN 44.41, 5) Michaela Gigon AUT 45.49, 6) Laure Coupat FRA 46.09, 7) Susanna Laurila FIN 46.51, 10) Eeva-Liisa Hakala FIN 48.47, 13) Antonia Haga FIN 50.15, 15) Henna Saarinen FIN 51.28.
Miehet: 1) Anton Foliforov RUS 47.31, 2) Krystof Bogar CZE 48.38, 3) Luca Dallavalle ITA 49.37, 4) Jiri Hradil CZE 51.36, 5) Frantisek Bogar CZE 52.15, 6) Samuli Saarela FIN 52.35, 11) Pekka Niemi FIN 54.49, 17) Jussi Laurila FIN 55.30, 25) Tuomo Lahtinen FIN 57.23, 45) Mika Pensas FIN 1.06.28.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail