Venla Niemen sprinttipronssi avasi Suomen mitalitin

Venla Niemi avasi kotikisat loistavasti juosten MM-sprintissä ensimmäiseen venla_niemi_maaliin180aikuisten arvokisamitaliinsa. Nuori tamperelainen selvitti teknisesti haastavan sprintin virheittä, mutta ei heti maaliin tultuaan osannut arvioida mihin oma suoritus riittäisi. Pronssimitalin ratkeamista juhlisti Niemen kanssa täysi Hiukan pesäpallostadion.

– Ihan mieletöntä. Startissa en uskaltanut kauheasti nauttia yleisön kannustuksesta, mutta maaliin oli hienoa tulla. Kartta ja rata olivat sellaisia, kuin olimme spekuloineetkin, Niemi iloitsi.

Viimeisen kuukauden heikko vire ei ole horjuttanut Niemen uskoa omiin mahdollisuuksiinsa. Kolmansissa aikuisten arvokisoissaan suunnistava Niemi piti ainoastaan positiivisena asiana sitä, ettei suuri yleisö odottanut häneltä mitalia.

– Oma uskoni mahdollisuuksiini on säilynyt jostain kumman syystä koko ajan horjumattomana. Viime vuonna yllätin monet sijoittumalla kuudenneksi MM-sprintissä, joten uskoin, että pystyn yltämään parhaimpaani myös täällä tänään. On tämä silti vähän yllätys, Niemi riemuitsi.

Niemi edusti mitalikolmikossa nuorta polvea, sillä kaksi ensimmäistä sijaa menivät moninkertaisille maailmanmestareille. Sveitsin Simone Niggli suunnisti 18:teen maailmanmestaruuteen ja hopean nappasi Ruotsin Annika Billstam. Niggli päihitti Billstamin kahdeksalla sekunnilla, eroa Niemeen kertyi 37 sekuntia.

Myöa toinen suomalaisedustaja Merja Rantanen oli tyytyväinen sijoitukseensa. Kahdeksanneksi juossut Rantanen keräsi sprintistä lisää nälkää keskimatkalle.

– Liian teknistä meikäläiselle. Jo alku oli haasteellista ja karttaa piti lukea koko ajan, sillä aitoja oli vähän siellä ja täällä. Pitkällä välillä olin valinnut oikean reitin, mutta muutin valintaani lopussa huonommaksi. Olisin toivonut myös iloisempia jalkoja, Rantanen harmitteli.

Naisten sprintin TV-lähetys (Yle Areena)
Venla Niemen haastattelu

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail