Tarkkuussuunnistajien MM-urakka alkaa keskiviikkona

Vuokattiin on kokoontunut lähes sata tarkkuussuunnistajaa kilpailemaan lajin MM-mitaleista. Jaossa on henkilökohtaisten sarjojen (avoin ja paralympiasarja) lisäksi joukkuekilpailu sekä uutena lajina aikarastitehtäviin perustuva tempokisa.

Tarkkuussuunnistajat pääsevät tositoimiin keskiviikkona. Kaksipäiväisen normaalikisan jälkeen perjantaina on vuorossa tempokisa.

Suomalaiset kuuluvat lajin taitajiin, joten mitaliodotuksia on ilmassa myös tarkkuussuunnistuksessa. Pekka Seppä edustaa Suomea paralympiasarjassa jo seitsemännen kerran. Sastamalalaisen tavoitteena on kirkastaa viimevuotinen MM-hopea.

– Viime vuodesta jäi vähän parannettavaa. Luottoa mitaliin on, mutta kyllä kilpakumppanitkin ovat kovia, Seppä muistuttaa MM-kisan alla.

Toisena tavoitteenaan Seppä pitää paikkaa joukkuekilpailuun, jonka mitalit jaetaan normaalikilpailun toisen päivän tulosten pohjalta. Joukkuekilpailussa Suomi on ottanut kaksi edellistä MM-kultaa.
Sepän mukaan tarkkuussuunnistuksessa kotikentästä on etua.

– Etu tulee ratamestarityöskentelystä, sillä voimme luottaa siihen, että rastit ovat täsmällisesti oikeilla paikoillaan. Maasto täällä on tarkkuussuunnistajan unelmamaastoa, sillä lähes kaikki rastit ratkaistaneen käyrämuotojen perusteella, Seppä odottaa.

Sepän viimeistely MM-kisoihin poikkesi normaalista, sillä mies ahkeroi viikonlopun kisojen jälkeen traktorinpukilla heinätöissä.