Suomen naisille nuorten MM-viestihopeaa

Suomen joukkue, Anna Haataja, Henna-Riikka Haikonen ja Johanna Hulkkonen otti dramaattisessa viestissä lopulta hopeaa. Nuorten MM-viestimitali oli hieno päätös kisaviikolla ja kauan odotettu, sillä edellisen kerran Suomi on saanut nuorten MM-kultaa vuonna 2006.

Suomen viesti sujui tasaisen varmasti ja suunnitelmien mukaan. Jokainen viestinviejä teki pieniä virheitä, mutta pysyi kuitenkin kärjen tuntumassa. Ensimmäisessä vaihdossa Suomi oli 9. noin minuutin kärjessä vaihtaneen Ruotsin jäljessä. Toisella osuudela Haikonen nosti Suomen kolmanneksi tai oikeammin toiseksi kun Ruotsi hylättiin ensimmäisen osuudella väliin jääneen rastin takia. Maaliin Suomi saapui kolmantena Norjan ja Tsekin jälkeen. Pitkään toisena olleen Ruotsin 2. joukkueen tehdessä kolmanneksi viimeisellä toiseksi suuren pummin. Ensimmäisenä maaliin saapunut Norja hylättiin ja lopputuloksissa Tsekki vei kultaa, Suomi sai hopeaa ja Ruotsin 2. joukkue pronssia.

Valmentaja Markus Lindeqvist oli ansaitusti tyytyväinen naisten saavutukseen.

– Tytöt tekivät varmoja juoksuja ja suunnistivat loppuun asti, niin kuin oli sovittu. Uskoimme koko ajan että se riittää ja joukkueet edessä harvenvat. Kaksi kovaa joukkuetta teki ison virheen ja tuli hylätyksi eli kyllä tässä vähän tuuriakin oli mukana, Lindeqvist iloitsi hopeaa.

Miehet kovalla loppukirillä podiumille

Myös miesten viesti oli kovaa taistelua loppuun asti. Tsekki teki vahtaa työtä ja otti kilpailun voiton puolitoista minuuttia ennen toiseksi suunnistanutta Ruotsia. Pronssia otti Venäjä. Suomen miesten 2. joukkue oli kovan loppukirin ansiosta kuudes.

– Miehet juoksivat tasaisen hyvin. Aleksi Niemi teki kylmäpäisen juoksun ja nousi loppulenkillä yhdenneltätoista sijalta kuudenneksi, Lindeqvist kertoo.

Kaiken kaikkiaan Lindeqvist on tyytyväinen viikon suorituksiin, vaikka nuorten henkilökohtainen MM-mitali jäi saavuttamatta ensi kerran historiassa.

– Meillä on nuori joukkue ja paljon ensikertalaisia. Joka matkalla tuli 10 parhaan joukkoon useampikin suunnistaja ja joukkuetilastoissa taisimme olla toisina. Jatkoa ajatellen näyttää hyvältä, Lindeqvist totesi.

tulokset ja tunnelmia: www.jwoc2013.cz

Nuorten MM-suunnistus, Hradec Kralove Tsekki
Viestin tulokset
Naiset: 1) CZE 1.44.45 (Marketa Tesarova, Katerina Chroma, Vendula Horcickova), 2) FIN 1.45.08 (Anna Haataja, Henna-Riikka Haikonen, Johanna Hulkkonen), 3) SWE 1.46.35 (Andrea Svensson, Hilda Forsgren, Tilda Johansson), 4) RUS 1.49.02, 5) NOR 1.49.57, 6) UKR 1.50.20.

Miehet: 1) CZE 1.44.28 (Marek Schuster, Adam Chloupek, Michal Hubacak), 2) SWE 1.45.44 (Anton Johansson, Jens Wängdahl, Emil Svensk), 3) RUS 1.47.35 (Ivan Kutsmenko, Dmitri Poljakov, Andrei Kosirev), 6) FIN 1.50.30 (Lauri Nenonen, Arto Talvinen, Aleksi Niemi).