Kauppi haluaa oikeat liput salkoihin

Minna Kauppi lähtee hyvillä mielin 11. MM-kilpailuihinsa. 30-vuotias Kauppi onkin joukkueen konkari. Hän on osallistunut MM-kilpailuihin yhtäjaksoisesti vuodesta 2003 asti ja sitä ennen alla oli vielä muutamat nuorten MM-kisat. Kokemusta siis riittää. Nyt edessä on kuitenkin uudenlainen kokemus – kotikisat.

– Lähden hyvillä mielin kotikisoihin, mutta muusta joukkueesta poiketen tavoiteena on mitali, Kauppi toteaa MM-kilpailujen alla.

Kaupin kulunut kausi on sujunut hyvin – jopa niin hyvin, että MM-kilpailujen alla on ollut miettimistä, miten aikansa käyttäisi järkevästi.

– Viimeiset pari viikkoa on saanut miettiä, pitäisköhän sitä tehdä jotain. Kyllä se on ollut vähän sellaista lötköilyä-pötköilyä. Onneksi huomenna pääsee irti, Kauppi iloitsi.

Pitkän matkan kilpailusta on luvassa vauhdikasta menoa. Tipasojan maastoa on ennakoitu nopeaksi.

– Sen verran minulla on kotikenttäetua, että olen juossut Tipasojalla 2007 Kainuun rastiviikolla. Suoraa ja kovaa varmasti mennään. Keskimatkan maasto on sitten tyypillesempää Suomalaismaastoa eikö ihan jokaiselle keskieurooppalaiselle tuttu, Kauppi ennakoi.

Kauppi oli seuraamassa kilpailuja vuonna 2001 MM-kotikisojen aikaan, joskin kova kuume vei hänet seuraamaan kilpailuja sairaalasta käsin. Mieleen on kuitenkin jäänyt, kuinka hienoa oli kannustaa omaa joukkuetta. Myös näistä kisoista Kauppi toivoo paljon hyviä muistoja ja hyvää tunnelmaa.

– Fiilis on varmasti mieletön ja uskon, että siitä tulee positiivinen buusti, jonka ansiosta saadaan nostaa lippuja salkoon oikeissa väreissä, Kauppi toteaa.

Pitkän matkan kartintaan osallistuu naisista Kaupin lisäksi Anni-Maija Fincke ja Karoliina Sundberg.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail