Anttolainen neljäs nuorten MM-keskimatkalla

Aleksi Anttolainen vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta nuorten MM-kisojen keskimatkalla. Anttolainen oli neljäs jääden kultamitalista vaivaiset 13 sekuntia. Pronssiin jäi matkaa neljä sekuntia. Ruotsalaiset ottivat kolmoisvoiton sekuntitaistelussa. Kultaan ylsi Emil Svensk, toinen oli Anton Johansson ja kolmas Jens Wängdahl. Toiseksi paras suomalainen oli Elias Kuukka, jonka sijoitus oli 13.

– Vaikka oli loistava suoritus, niin jonkun verran jäi harmittamaan. Mitali oli niin lähellä, joukkueen päävalmentaja Markus Lindeqvist sanoi.

Anttolainen jäi heti toisella rastivälillä lähes 40 kärjestä, mutta lopun hän tuli erinomaisesti. Rinteen hän tuli alas lähellä kärkivauhtia ja viimeisen kilometrin aikana ohitti 5-6 kilpakumppaniaan. Loppuveto ei vaan ihan riittänyt.

– Erot olivat yllättävän pienet, vaikka kisa oli näin vaativa. Kaikki tekivät jonkin verran virheitä. Niitä tuli väkisin rastille tullessa, sillä rinteet olivat niin kivikkoisia, että voi seistä 10 metrin päässä rastista eikä näe lippua. Se on tosi hankalaa ja vaatii hirveästi malttia ja uskoa, että rasti on jossain siinä, kuvaili Lindeqvist kisan haastavuutta.

Muista suomalaisista Elias Kuukka pystyi tekemään hallitun suorituksen, eikä hänellä tullut suurempia virheitä. Lauri Nenosella oli hyvä vauhti, mutta hänen matkalleen sattui useampia isompia pummeja ja eroa keulaan tuli yli kolme minuuttia.

– Elias oli tyytyväinen ja voi olla tyytyväinen suoritukseensa. Laurille tämän tyyppinen hyppiminen ja pomppiminen sopi fyysisesti hyvin, mutta hän ei saanut tatsia suunnistukseen. Joukkuepanos oli kuitenkin tänään hyvä, kun muutama tyttö ja poika pystyi hyviin suorituksiin, summasi Lindeqvist keskimatkan kilpailut.

Suomen ote mitalista on lähentynyt matka toisensa perään. Vielä on sprintti ja viesti aikaa napata kisojen ensimmäinen laatta.

– Yritetään mitali täältä tuoda, mutta ei tehdä siitä mitään peikkoa. Sijoitukset 10-sakkiin ovat oikein hyviä sijoja, Lindeqvist sanoi.

Nuorten MM-kisat keskimatka, Tshekki, Hradec Kralove
Miehet: 1) Emil Svensk SWE 24.32, 2) Anton Johansson SWE +0.01, 3) Jens Wängdahl SWE +0.09, 4) Aleksi Anttolainen FIN +0.13, 5) Borger Melsom NOR +0.34, 6) Marek Minář CZE +0.41…13) Elias Kuukka FIN +1.30, 25) Lauri Nenonen FIN +3.15…28) Aleksi Niemi FIN +3.31…39) Topi Raitanen FIN +5.16… 52) Arto Talvinen FIN +7.40